Rakkaudella

0
Heli Lehtonen

Mitä on vahvuus ja mitä on heikkous?
Mitä et voi piilottaa, korosta!
Juurevuus, aitous, pienuus. Käännä ne vahvuudeksi ja voimavaraksi. Jalat syvällä Someron savessa. Seiso nyrkki pystyssä, hiukset tuulessa hulmuten. Ei ole toista kaltaistasi. Usko itseesi ja tapaasi olla sekä tehdä. Voit olla pinnalta kova, mutta olethan sisältä pehmeä?
Kohtaa asiakas. Ole aito. Ole sydämellinen. Se mitä ruokit, vahvistuu. Asiakas on peilinä sinulle. Kun olet olemassa juuri häntä varten, sillä hetkellä, ei hän lähde luotasi. Vaikka joku menisi pieleen, ei ole mitään hätää. Hyvin hoidettu reklamaatio parantaa asiakassuhdetta. Asiakas palaa aina. Varmasti! Koska hän luottaa.
Luottamus on avain todelliseen minuuteen. Jokainen ihminen, jokainen kohtaaminen on kultainen lenkki hyvyytesi ketjussa. Olet täysin vapaa valitsemaan. Hyvyyden.
Yritys on yhtä vahva kuin sen heikon lenkki. Olen kuullut lauseen ”Kun niille pitää vielä palkkakin maksaa”. Miten kukaan voi oikeasti kunnioittaa työntekijöitään noin vähän? Miten korkealle jalustalle itsensä kykeneekään nostamaan, jos ei näe metsää puilta?
Yritys on yhtä kuin sen työntekijät. Kaikki se valtava voima ja potentiaali. Mitä jos se on tallottuna pöydän taakse tai kumarassa olevan ryhdin alle? Mitä jos sen ei koskaan anneta nousta täyteen voimaansa, anneta kukoistaa? Ei anneta vastuuta, ei anneta mahdollisuuksia. Ei anneta kiitosta, vaan muistetaan korostaa vain heikkouksia. Kätketään kaikki tarpeettoman, ei millään tavalla rakentavan kritiikin taakse.
Työpaikoilla on piilossa kasoittain hiomattomia timantteja. Te olette tiimi, yhdessä. Te olette yhtä, ja olette sitä paljon ymmärrystänne syvemmällä tasolla. Te olette sitä, mitä ajattelette ja tunnette. Luotte taajuuden, missä olette – Te. Se vain laajenee ja laajenee. Ruokkii itse itseään. Kaikki tämä heijastuu suoraan asiakkaisiinne. Asiakkaat ovat peilinä teille.
Jos pystytte luottamaan toisiinne, saatte olla juuri sitä mitä teidän kuuluukin olla. Jokaisella on oma tapansa tehdä ja olla paras versio itsestään. Ehdottomuus ja jyräys tukahduttaa tämän vapauden voimavaran. Toki meillä kaikilla on vahvuutemme ja heikkoutemme. Ja niin kuuluukin olla. Kaikkien ei tarvitse osata kaikkea, millainen maailma sellainen edes olisi? Jokainen loistaa omalla täydellisellä tavallaan. Jokaisella on oikeus tulla nähdyksi omine intohimoineen ja haaveineen.
Maailma tarvitsee lisää kauneutta, myötätuntoa ja ymmärrystä toisia kohtaan. Me luomme tämän maailman, rakennamme sitä paremmaksi yksi ihminen kerrallaan. Voimme aloittaa sen tänään. Kotona, koulussa, työpaikalla, kaupan kassalla tai ihan missä tahansa. Kohtelemalla toista, niin kuin itseämme tahtoisimme kohdeltavan.

Heli Lehtonen
toimitusjohtaja