Salo ja Koivunen voittoihin Somuralla

0
Somerolaiskuljettaja Jere Piekkala (77) alkuerälähdössään letkan kärjessä.

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

Someron Urheiluautoilijoiden kuljettajat ylsivät kahteen luokkavoittoon moottorirata Somuralla käydyissä Wallius JM -jokamiesluokan kilpailuissa.
Keltiäisten radalla Somerniemellä kilpailtiin toisen kerran kuluvalla kaudella. Toukokuun avauskisasta ei somerolaisseuralle ykköstiloja herunut, mutta nyt niitä tuli siis kaksin kappalein. Jari-Matti Salo kaasutteli voittoon takamoottoristen kulkupelien tuuppariluokassa ja Timo Koivunen oli paras etuveto-/kardaaniluokassa.

Tamminen kiri Kuppipisteissä

Päivä käynnisteltiin tuttuun tapaan runsaimman osanottajajoukon keränneellä yleisen luokan kilpailulla. Someron UA:n Miikka Tamminen varmisti kahdella lähtövoitolla paikan A-finaaliin. Sen startissa somerolainen jäi kärkikuskien kyydistä, sijoittuen lopulta neljänneksi.
Wallius JM:n järjestäneen seuran, lohjalaisen THU-Teamin, kaksikko Saku VaseniusJoni Wiman kaahasi kaksoisvoittoon ja Tammisen edelle ehti myös Karkkilan UA:n Juhani Kuvaja.
Nelossijakin riitti Tammiselle osakkeiden nostamiseen yleisessä luokassa läpi kauden kilpailtavan Somurakupin kokonaispisteissä. Ensimmäisen osakilpailun voittanut Raision UA:n Mikko Kosonen sijoittui nyt kuudenneksi, joten somerolaiskuljettaja kavensi Kososen piste-etumatkan kisan kärjessä kahdeksi pisteeksi.
Tammisen ja Lauri Laineen seuraksi Somurakupin pistetilastoon liittyivät sunnuntaina sijoille seitsemän ja kahdeksan ajaneet Timo Koivunen ja Jere Piekkala .
Yleisen luokan perään ajettiin vuorolähtöinä EVK:n ja tuuppariluokkien kisat. Koivunen jatkoi vahvaa menoaan EVK:ssa, voittaen kaikki kolme lähtöään ja juhlien lopulta luokkavoittoa. Harri Virtanen täydensi SomUA:n hyvän panoksen seitsemännellä sijallaan.

Salolla onnistunut paluu kotiradalle

Tuuppareissa SomUA:n kuljettajat rynnivät A-finaaliin peräti kolmen kuskin voimin. Heistä Jari-Matti Salo otti lennokkaimman startin ja piti keulapaikkansa ruutulipulle asti. Toisena maaliin tullut Piekkala sinetöi somerolaisten kaksoisvoiton ja keskeyttämään joutunut Tamminen oli tämän luokan kuudes.
Muistinsa mukaan noin kymmenen vuoden tauon jälkeen Somuran ratakahinoihin osallistunut Salo ei voinut olla muuta kuin tyytyväinen paluukisansa kulkuun.
– Alkuerässä lähtöni ei täysin onnistunut, mutta välierässä ja finaalissa ne menivät nappiin. Lähtösuorallahan näitä kisoja jo pitkälle ratkaistaan ja kun sen jälkeen ei ollut mitään suurempia ongelmia, niin lopputuloshan oli hieno, viime vuosina tiiviimmin jääkiekkovalmennukseen kuin autourheiluun keskittynyt Salo myhäili.
Somerolla käydään alkusyksyn aikana vielä kahdet jokamiesluokan kilpailut. Nähdäänkö Salo niissäkin lähtöviivalla?
– Syyskuun Salo Jokkikseen tuskin lähden mukaan, mutta oman seuran Ässä JM:n (2. lokakuuta) otan ainakin harkintaan.
A-finaaliin, eli kuuden parhaan joukkoon Someron UA sai edustajansa myös naisten ja pappojen luokissa. Keskeytysten myötä sekä Heidi Koivunen että Pasi Piekkala sijoittuivat luokissaan kuudenneksi. Nuorten luokkaan somerolaisseura ei tällä kertaa saanut edustusta.

Wallius JM Somuralla:

Yleinen luokka: 1) Saku Vasenius THU-Team, 2) Joni Wiman THU-Team, 3) Juhani Kuvaja KaUA, 4) Miikka Tamminen SomUA, 5) Eetu Peltola THU-Team, 6) Mikko Kosonen RaisUA, 7) Timo Koivunen SomUA, 8) Jere Piekkala SomUA. (69 osanottajaa).

Tuupparit: 1) Jari-Matti Salo SomUA, 2) Jere Piekkala SomUA, 3) Jere Kiveinen MynUA… 6) Miikka Tamminen SomUA… 11) Kari Silvander SomUA. (28 osanottajaa).

Etuveto-/kardaaniluokka: 1) Timo Koivunen SomUA, 2) Sami Honkakangas SäkUA, 3) Harri Laapotti LopUA… 7) Harri Virtanen SomUA… 14) Matti Virtanen SomUA, 15) Mika Lähteenmäki SomUA. (37 osanottajaa).

Naiset: 1) Ada Akkanen KaU, 2) Niina Laapotti LopUA, 3) Olivia Väre THU-Team… 6) Heidi Koivunen SomUA… 10) Elina Virtanen SomUA. (16 osanottajaa).

Pappaluokka: 1) Kimmo Mäkinen HyUA, 2) Mika Kiveinen MynUA, 3) Sauli Haavisto HuiUA… 6) Pasi Piekkala SomUA… 10) Jukka Nurmi SomUA. (16 osanottajaa).

Nuoret: 1) Jonni Rautiainen KarstUA, 2) Santtu Timperi VihUA, 3) Valtteri Pere V-SUA. (21 osanottajaa).

(Yleisen luokan) Somurakupin pistetilanne 2/4 osakilpailun jälkeen: 1) Mikko Kosonen RaisUA 30, 2) Miikka Tamminen SomUA 28, 3) Saku Vasenius THU-Team 23, 4) Joni Wiman THU-Team 19, 5) Jere Kiveinen MynUA ja Juhani Kuvaja KaUA 16… 10) Timo Koivunen SomUA 8… 12) Jere Piekkala SomUA 7, 13) Lauri Laine SomUA 6. (Pisteillä 26 kuljettajaa).