Somerolla on ollut 1960-luvulla jousiammuntaseura

0
Ritva Nuoritalo, Liisa Vitali ja Raimo Roinisalo olivat perustamassa Someron Jousiampujia.

Tänä keväänä Somerolla aloitti Someron Ampumaseuran uutena jaoksena jousiammunnan harrastajaryhmä. Jousiammunta ei ole kuitenkaan uuden uutta paikkakunnalla.

Jorma Vesterinen kertoo, että Somerolla perustettiin 1960-luvun alussa oma seura. Someron Jousiampujat ry:n alkuunpanijoina olivat Ritva Nuoritalo ja Liisa Vitali. Nuoritalolla Hovirinnassa perustamiskokouksessa heidän lisäkseen olivat myös ainakin Raimo Roinisalo ja Jorma Vesterinen.

– Harjoittelimme keskenämme Roinisalon pihalla Sillanpäässä. Toinen paikka oli Esakallion parkkipaikka. Kallio oli maalitaulujen takana, ettei tullut vaaratilanteita, selvittää Vesterinen ja kertoo harjoituksissa olleen muun muassa Reijo Aaltosen, Matti Seppäsen ja Raimo Paajasen.

– Sisätiloihin pääsimme vanhalle työväentalolle. Silloin ei ollut vielä puhettakaan monitoimitaloista tai vastaavista, jatkaa Vesterinen.

Sisällä olisi pitänyt olla paljon tilaa, jotta olisi voinut harjoitella eteentulevia kilpailutilanteita varten. Kilpailuissa etäisyys vastakaarijousella ampuvasta maalitauluun oli 30, 50, 70 ja 90 metriä.

Jousiammuntaan oli innokkuutta, ja kilpailuissakin somerolaiset kävivät. Jorma Vesterinen muistelee kiertäneensä kisoja Raimo Paajasen ja Raimo Roinisalon kanssa.

– Tuli käytyä useamman kerran Porissa, Ruskeasuolla Helsingissä ja Ruissalossa Turussa. Joskus tuli menestystäkin joissain kilpailuissa.

Someron Jousiampujilla oli toimintaa puolenkymmentä vuotta. Vesterinen laskee, että seura olisi lopetettu vuonna 1965 tai 1966.

– Joukko alkoi harveta, kun väki muutti toisille paikkakunnille, tuli muita menemisiä ja harrastuksia. Niin se seura lopulta kuihtui.