Someroon ihastunut

0
Päivittäin pitkiä

Teksti ja kuvat Timo Kalenius

Toukokuussa Somerolle Tammelan Liesjärveltä muuttanut Jaana Kekki on uusia somerolaisia siinäkin mielessä, että hänellä ei ollut aikaisempaa kokemusta tai tuntemusta Somerosta.
Syntyisin hän on Luopioisista, mutta asunut ja tehnyt töitä eri puolilla Etelä-Suomea. Parisen vuotta sitten hän jäi eläkkeelle ja on etsinyt sitä oikeaa paikkaa, jonne asettua.
Työura on ollut monipuolinen, mutta viimeisen ja pisimmän jakson hän teki kotipalvelun tehtävissä, jossa hänellä oli oma toiminimikin.
– Pidän itseäni hämäläis-karjalaisena, olihan äitini Karjalasta lähtöisin. Kaupunki-ihminen en ole, vaan viihdyn maaseudulla.
Kekki muutti aluksi Hämeenlinnasta Liesjärvelle.
– Olin jonkin aikaa etsinyt epätyypillistä, kivaa asuinpaikkaa jostain maalta ja se löytyi Liesjärveltä.
– Somerolle puolestaan muutin Liesjärveltä, kun asuntoa remontoidessa loukkasin melko pahasti selkäni ja jouduin etsimään uuden asunnon paikasta, jossa voin kuntouttaa selkääni.
– Olen todella ihastunut ja tykästynyt Someroon, sillä täällä on kaikki tarvittava lähellä ja saavutettavissa ilman autoa. Liikunnallisena ihmisenä pidän myös siitä, että luonto on liki. Täällä on lisäksi hyvät palvelut selän kuntouttamiseen, toteaa Jaana Kekki.
– Someroa en todellakaan muuten tuntenut, kuin että tanssiharrastuksen vuoksi Hämeenlinnasta ajelimme silloin tällöin Someron läpi. Nyt täällä puolisen vuotta asuneena voin todeta, että tänne taidan jäädä loppuelämäni ajaksi.

Somero on yllättänyt Jaana Kekin positiivisesti tapahtumillaan ja harrastustoiminnallaan, kaupungin palveluilla sekä ihmisten välittömyydellä ja ystävyydellä. Harrastustoimintaan hän on jo päässyt mukaan liityttyään Joensuun Martat toimintaryhmään, Someron Kuvataideyhdistykseen ja lavatanssiseura Monokkaaseen.
– Ilmoittauduin lisäksi myös kansanopiston Tarinoita Somerolta -kurssille, vaikka eihän minulla uutena somerolaisena mitään tarinoita vielä ole, eli olen kurssilla kuunteluoppilaana. Ehkä niitä tarinoita minullekin kertyy, jos saan täällä pidempään asua, toteaa Kekki.

– Uutena somerolaisena ja ilman autoa ja nettiä elävänä olen kaivannut yhtä asiaa ja se on linja-autoasemalta puuttuvat aikataulut. Joskus tulee tarve käydä esimerkiksi Salossa ja silloin olisi hyvä, jos aikataulut olisivat myös asemalla näkyvillä. Eli tästä viesti kaupungin päättäjille tai kenen vastuulla asia sitten onkaan, lisää Jaana Kekki.