SomUA jm-liigan jälkijoukoissa

0
Jere Piekkala

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Autourheilun jokamiesluokassa kilpailtiin viikonloppuna joukkueiden Suomen mestaruudesta. Myös Someron Urheiluautoilijat oli edustettuna Kaanaan radalla Tampereen Teiskossa ajetussa liigafinaalissa.
Alkukarsintaan lähti mukaan 23 joukkuetta. Someron UA:n ”PiMU Racing” sai karsintalähdöistään kokoon 46 sijoituspistettä, joilla se jäi oman alkulohkonsa peränpitäjäksi, eli sijalle kuusi.
Eniten pisteitä PiMU:n plakkariin ajoi Lauri Laine (13), joka Jere Piekkalan tavoin ylsi somerolaisten parhaaseen sijoitukseen (3.) yksittäisissä lähdöissä.
Sunnuntaina kuuden parhaan joukkueen kesken ajetun liigafinaalin voitti ilmajokelaisen Koskenkorvan Seudun UA:n ”SMA & Steel Vaasa Team”, joka päihitti hopealle sijoittuneen Lempäälän UA:n ”Pihatyöt Teamin” selkeällä 25 pisteen erolla. Liigapronssin nappasi tänä vuonna Kotkan UA:n ”Maanrakennus Team”.
Somerolaiset Markku ja Miikka Tamminen olivat tämän vuoden liigakahinoissa mukana Pieksämäen UA:n edustajina ”Säiliöhuolto Teamin” riveissä; Markku joukkueenjohtajana ja Miikka yhtenä kuljettajista. Alkukarsinnassa Miikka Tamminen sai tililleen yhden lähtövoiton.
Kaikkien aikojen ensimmäinen jokamiesluokan liigafinaali käytiin neljäkymmentä vuotta sitten, kesällä 1982. Tuolloin Someron UA nappasi historiallisen mestaruuden ja on saavuttanut niitä sittemmin seitsemän lisää. Viimeksi SomUA juhli liigakultaa vuonna 2010.
Sen jälkeenkin somerolaiset ja Someron UA:n edustajat ovat yltäneet liigamestaruuksiin sekä kuljettajina että joukkueenjohtajina muissa kuin oman paikkakunnan joukkueissa.