SoVo kiusasi kärkipään ryhmää

0
Tiia Harhala (23) ja Emilia Salo (4).

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

SoVo – KaaPo/2 2-6

Someron Voiman naisjoukkue aloitti syyskautensa jalkapallon Nelosessa pirteällä peli-ilmeellä. Kotiottelussaan SoVo piti Lohko A:n kärkiryhmiin lukeutuvaa Kaarinan Poikien kakkosjoukkuetta pitkään ahtaalla.

Lohkokakkosena jatkava KaaPo/2 voitti ottelun maalein 6–2 (2–2), vaikka varttia vaille täyden ajan kotijoukkue sinnittelikin tasapäisesti vieraiden kyydissä.

Kevään sarja-avauksessa Kaarinassa kotijoukkue rökitti somerolaisvieraansa maalein 9–0. Siihen peilaten Someron urheilukentällä nähtiin nyt aivan eriluonteinen kamppailu.

Terävästi aloittanut SoVo siirtyi 1–0 johtoon kuudennella minuutilla Amanda Virtasen hienolla yksilösuorituksella. KaaPo/2 tuli kymmenen minuutin kuluttua tasoihin, mutta rohkeasti hyökännyt SoVo siirtyi jakson puolivälissä uudelleen johtoon.

Kauden maalisaldonsa neljään nostanut Virtanen oli näkyvästi rakentelemassa joukkueensa toistakin maalia. Hän antoi vapauttavan läpisyötön Seena Lahdelle, joka viimeisteli hallitusti kauden toisen osumansa.

KaaPo osui, SoVo ei

KaaPo teki jakson lopulla 2–2 tasoituksen ja noissa numeroissa peli eteni vielä vartin verran toisellakin puoliajalla.

Vieraat siirtyivät ensimmäisen kerran ”kuskin paikalle”, kun heidän vapaapotkunsa otti SoVon pelaajasta kimmokkeen ja livahti kotijoukkueen maalia tässä ottelussa vartioineen Katja Savolaisen selän taakse.

SoVo lähti kovalla prässillä jahtaamaan tasoitusta ja sai pallon pyörimään kaarinalaisten puolustusalueelle. Yksi vyörytyksistä päättyi Eerika Haalijoen vastustajan maalin yläputkeen kajahtaneeseen tuliseen laukaukseen.

Heti perään KaaPo rankaisi kotijoukkuetta löysästä puolustuspelaamisesta helpolla 4–2 johto-osumalla. Sovolaiset eivät vielä tuosta lannistuneet, vaan kehittelivät vastapäätyyn kelpo painostuksen. Haalijoki ja Oili Ovaskainen pääsivät parhaille kavennuspaikoille, mutta maaliin asti sovolaiset eivät enää onnistuneet palloa liu’uttamaan.

Viimeisen varttitunnin aikana kotijoukkueen kovasti uurastaneilla pelaajilla alkoi askel vähän painamaan ja vieraat pääsivät kartuttamaan maalitiliään puoli-ilmaiseksi.