SoVo maalasi Turussa

0
Katriina Rasila (maalin edustalla) viimeisteli vihreäasuisille SoVon tytöille kavennusmaalin avausjakson lopussa. Joukkuekavereista tilanteen todistavat Oona Nieminen (3), sekä Minea (34) ja Melinda Ahonen.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Positiivinen havainto ensin: Someron Voiman naiset onnistuivat jälleen maalinteossa jalkapallon Nelosen lohkoaan ylivoimaisesti hallitsevaa Turun Pyrkivää vastaan. Vieläpä kahdesti.

Sitten karu kokonaisuus: Pyrkivä onnistui kotikentällään maalinteossa kymmenen kertaa, joten joukkueiden kuluvan kauden toinen keskinäinen yhteenotto päättyi lohkojohtajan 10–2 (4–0) murskavoittoon.

SoVon toisen jakson lohdutusosumista vastasivat Amanda Virtanen ja Viivi Karttila . Viime mainitulle maali oli kauden ensimmäinen ja Virtanen nousi viidennellä viimeistelyllään joukkueen sisäisen maalipörssin kärkeen.

Voittaneen turkulaisjoukkueen riveissä Alisa Lehtinen oli tässäkin kohtaamisessa voimalaisille täysin pitelemätön. Hän latoi kuusi maalia, vankistaen entisestään asemaansa Kutosen lohko A:n maalitilaston kärjessä. Lehtinen on tehnyt kahdessatoista pelaamassaan ottelussa 23 maalia.

SoVo on saanut neljässätoista pelissään aikaiseksi 17 maalia, eli tahtina on ollut vähän päälle yksi maali ottelua kohden. Lohkokärki Pyrkivää vastaan somerolaiset pääsivät paljon yli tuon keskiarvon, iskettyään kahdessa kohtaamisessa kaikkiaan kuusi osumaa. Turkulaisten vastaava saldo näissä peleissä oli yhdeksän osumaa per ottelu.

Sunnuntai-iltana SoVo lähtee katkaisemaan kahdentoista kierroksen mittaan venynyttä tappioputkeaan, kun FC Harjavallan Pallo tulee vierailulle Joensuun pallokentälle. Kevätkierroksella kotikentällään FC HaPo nuiji somerolaiset maalein 7–1.

Kaiman tytöt taas SoVoa etevämpiä

SoVon T14-ikäluokan tyttöjuniorit aloittivat 8 vastaan 8 -pelimuodon syys-sarjan samaa joukkuetta vastaan, mikä heillä oli vastassa alkusarjan päätöksessä kesäkuussa.

Pöytyän Kaima oli kotikentällään parempi maalein 5–1, eikä syyskauden avaus Somerolla tuonut olennaista muutosta voimasuhteisiin. Kaima karkasi tasaisen alun jälkeen 9–1 (3–1) voittoon.

Vierasjoukkue oli alusta lähtien pelillisesti hieman niskan päällä, mutta maalihanan se sai auki vasta avausjakson jälkipuoliskolla. Kaima ehti karata 3–0 johtoon, kunnes Katriina Rasila viimeisteli kotijoukkueelle 1–3 kavennuksen juuri ennen taukoa.

Eilisiltana SoVon tytöt tavoittelivat sekä syksyn että koko kauden ensimmäisiä sarjapisteitään Laitilassa. Alkusarjassa hyvin pärjännyt Laitilan Jyske oli aloittanut syys-sarjan kahdella niukalla tappiolla.