SoVo lohkonsa kärkeen

0
Valkopaitaisen SoVon Frans Fonsell rynni vahvasti läpi maskulaispuolustuksen ja sinetöi P17-joukkueelle voiton viime torstain kotiottelussa.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Voiman alle 17-vuotiaiden poikien joukkue on aloittanut väkevästi syyskauden sarjan jalkapallon alueellisessa Kolmosessa. Viimeksi SoVon pojat kaatoivat kotikentällään Maskun Palloseuran 3–1 (1–0) ja nousivat A1-lohkon kärkipaikalle.

Sekä SoVo että Masku olivat syyssarjan alkukierroksilla voittaneet vastustajansa. Ei siis ihme, että torstain keskinäisestä kamppailusta muodostui kahden Kolmosen tasolle hyvän joukkueen välinen laadukas yhteenotto.

SoVo pääsi 1–0 johtoon hieman ennen taukoa, kun Akseli Hakamäki iski pallon maalinedusruuhkasta vieraiden maaliin. Koko kauden maalitilastossa somerolaisjoukkueen ykkösenä komeilevalle Hakamäelle osuma oli syyskauden ensimmäinen.

Toinen jakso oli vanhentunut runsaat kymmenen minuuttia, kun Leevi Salo jatkoi SoVo P17:n näyttävien maalien kimaraa. Hän sai tarkan pystysyötön Maskun rangaistusalueelle ja laukoi rohkeasti, palloa haltuun ottamatta pallon suoraan vauhdista maalin ylänurkkaan. Komea osuma oli Salolle jo syyskauden kolmas.

Maskulaiset kehittelivät kahden maalin takaa-ajoasemassa vahvaa kiriä, mutta voimalaisten aktiivisena säilyneen liikkeen ansiosta heille ei jäänyt yhtään ylimääräistä tilaa kotijoukkueen puolustusalueella.

Viitisen minuuttia ennen loppua MaPS sai kuitenkin maalitilinsä auki kulmapotkun jälkitilanteesta. SoVo ei tästä häkeltynyt, vaan sinetöi voittonsa jo seuraavalla peliminuutilla. Asialla oli toistamiseen syyskaudella Frans Fonsell , joka vei jälleen päättäväisesti hyökkäyksen onnistuneeseen loppuun asti.

SoVo on siis voittanut kaikki kolme syyskauden peliään yhteismaalierolla 10–2. Kärkiryhmän tiukat testit jatkuvat tulevana lauantaina yhden tasapelin rasittamana lohkon kakkossijaa hallussaan pitävän Kaarinan Poikien vieraana.

Nuoremmilla maalijuhlat

Alle 14-vuotiaiden poikien Kolmosessa Voima ja A-lohkon kärkijoukkueisiin lukeutuva Kaarinan Pojat/Musta kävivät Someron tekonurmella tapahtumarikkaan kamppailun. Kotijoukkueen kovasta loppukiristä huolimatta voitto lähti Kaarinaan maaliluvuin 5–4 (3–1).

Arttu Skyttälä viimeisteli avausjaksolla SoVolle 1–2 kavennuksen. KaaPo livahti toisen puolikkaan alussa jo 4–1 johtoon, mutta siitä eteenpäin maalitilastoa hallitsi yritteliäästi pelannut kotijoukkue.

Tuukka Salo toimitti pallon kahdesti vierasjoukkueen maaliin ja Samuel Känkänen onnistui maalinteossa kertaalleen. Yhtä maalia lähemmäksi somerolaisten toisen pelijakson kiri ei kuitenkaan kantanut.

Aikuisille maalin tappiot

Voiman naisjoukkueen tappioputki Nelosessa jatkui kotiottelussa FC Harjavallan Palloa vastaan. Somerolaisittain rohkaisevaa oli silti toisen jakson hyvä esitys ja maalieron jääminen alle neljän miinus -osuman ensimmäisen kerran sitten heinäkuun alun.

FC HaPo löylytti kevätkierroksen kotiottelussaan somerolaisjoukkuetta maalein 7–1. Nyt edettiin huomattavasti tasaisemmin loppuun asti ja päätösvihellyksen kajahtaessa vieraat iloitsivat riehakkaasti 2–1 (1–0) voitostaan.

Ensimmäisellä puoliajalla peliote oli lujasti vierasjoukkueella, mutta SoVo selviytyi myllytyksestä vain yhdellä takaiskumaalilla. FC HaPo jatkoi painostustaan vielä toisen jakson alkupuolella ja ehti karkaamaan kahden maalin johtoon, ennen kuin kotijoukkue havahtui laittamaan tosissaan kampoihin.

Jakson puolivälissä Eerika Haalijoki vapautti Amanda Virtasen puolittaiseen läpiajoon, mutta HaPon maalivahti onnistui torjumaan Virtasen laukauksen kulmapotkuksi.

”Kulmurin” jälkeen pallo jäi pomppimaan vierasjoukkueen maalin edustalle, kunnes kärkkäänä paikalle sännännyt Sanni Hiisilä laukoi sen verkkoon.

Maalista SoVo sai lisää virtaa ja teki loppupelistä silminnähden väsähtäneelle vastustajalle todella tukalan. Muutamasta kohtalaisen maukkaasta maalipaikasta huolimatta kotijoukkue ei onnistunut enää viimeistelyssä, vaan kolmastoista peräkkäinen tappio kilahti tilille täpärällä erolla.

Maalin tappioon taipui myös perjantai-iltana FC Kyrön Palloseuran vieraana Kutosen ottelussa Marttilassa käynyt SoVon miesten joukkue. FC KyPS voitti ottelun maalein 1–0 (1–0), kuitaten samalla kevätkierroksen kolmen maalin tappionsa Somerolla.