SoVon aikuisjoukkueet jäivät maaleitta

0
Oliver Helenius (10) viimeisteli SoVolle maalin P17-sarjan vierasottelussa FC KyPS:aa vastaan. (Kuva samojen joukkueiden välisestä kevätkierroksen kamppailusta).

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Lauttakylän Luja ei suonut Someron Voimalle toista yllätystä jalkapallon naisten Nelosen tämän kauden keskinäisissä kohtaamisissa.
Perjantaina kotikentällään Luja oli nimensä mukainen, kukistaen somerolaisvieraansa maalein 4–0 (2–0). Kevätkierroksella Somerolla Voiman naiset olivat kukistaneet huittislaiset, jotka nyt siis saivat himoitsemansa revanssin.
SoVo sai pelireissulle mukaan vain yksitoista pelaajaa, mikä tiesi täyden 90-minuuttisen urakointia kaikille mukana olleille. Ei siis ihme, että pelin loppupuolella askel alkoi monilla jo hieman painaa.
Varsinaista maalivahtia SoVo ei saanut tähänkään otteluun, joten Eerika Haalijoen piti ottaa tuo tontti haltuunsa. Vahtihommat sujuivat häneltä mallikkaasti, mutta Haalijoen panokselle olisi ollut tarvetta myös kenttäpelaajan roolissa.
Seuraavalle kierrokselle SoVo odottelee – ja ainakin toivoo – saavansa muutaman luottopelaajan sairastuvalta takaisin pelikuntoon, sillä vastus tulee todennäköisesti olemaan vieläkin kovempi kuin Huittisissa. Tulevana sunnuntaina SoVo näet kohtaa Nelosen Länsi-Suomen alueen A-lohkoa johtavan Turun Pyrkivän tämän kotikentällä.

Miehet taipuivat Nappulaliigalle

SoVon miesjoukkue sai muutamia vaihtopelaajiakin mukaan miesten Kutosen syyskierroksen käynnistäneeseen sunnuntain vierasotteluun Turkuun. Alkukauden runkomiehistä moni jäi kuitenkin tältä reissulta pois, joten läheskään parhaalla iskukyvyllään SoVo ei Turun Nappulaliigaa vastaan päässyt hyökkäämään.
Kevään sarja-avauksessa SoVo murskasi TuNL:n maalein 8–0, mutta sittemmin Nappulaliigan miehet ovat petranneet roimasti otteitaan. Sunnuntaina se otti 1–0 (0–0) kotivoitollaan hyvityksen somerolaisista ja nousi sarjataulukossa viitossijalle, tasapisteisiin somerolaisjoukkueen kanssa.

P17-joukkue virkeänä syys-avauksessaan

SoVon vanhin juniorijoukkue avasi syyskautensa P17-sarjan Kolmosessa vierasottelulla FC Kyrön Palloseuraa vastaan. Tasapainoinen esitys tuotti somerolaisille hienon 3–1 (2–1) voiton.
SoVo siirtyi johtoon Markku Aaltosen kauden toisella osumalla ja Oliver Helenius iski vieraiden toisen maalin, kun peliä oli käyty vasta kymmenkunta minuuttia.
Heleniukselle maali oli kauden ensimmäinen P17-sarjassa ja toisella jaksolla sovolaisista kauden maalitilinsä avasi Leevi Salo.
P14-ikäluokan Kolmosessa SoVon pojat aloittivat syksyn sarjansa Uudenkaupungin Pallokerho/Green -joukkueen vieraana. Tasaisen alkupelin jälkeen UPK avasi toisella jaksolla maalihanat ja karkasi 9–1 (2–0) voittoon.
SoVon alkukauden paras maalintekijä Tuukka Salo kavensi toisen jakson alussa lukemat 2–1:een, mutta kotijoukkue kuittasi heti perään ja meni sen jälkeen menojaan.