SoVon liigamiehistö muutamaa palasta vaille valmiina

0
Valmir Seferi (vas.) ja Arber Istrefi sekä Antti Korhonen (19) ja maalivahti Nevzat Mustafa (33) edustavat alkavalla kaudellakin somerolaisseuraa Futsal-Liigassa.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Voima Futsalin kokoonpano kuukauden kuluttua käynnistyvään uuteen futsal-liigakauteen on hahmottumassa.
– Parin uuden pelaajan ja muutaman jo aiemmin meillä pelanneen kanssa vielä neuvotellaan, mutta aika hyvin ryhmä alkaa jo tässä vaiheessa olemaan kasassa, SoVo Futsalin manageri Jarkko Ihalainen kertoo.
Parin viimeksi kuluneen viikon aikana Ihalainen on sorvannut kuntoon jatkosopimukset Korhosen veljesten, Antin ja Pyry-Villen, sekä Joonas Reijosen kanssa. Uutena kasvona ryhmään on liittymässä Espoon Palloseuran riveissä jalkapallon Kakkosta vielä tällä hetkellä pelaava parikymppinen Blend Doroci.
Viime kauden maalivahdeista Nevzat Mustafa ja Niko Rikkilä jatkavat liigauraansa Somerolla, mutta juniori-ikäinen Joel Salonen on siirtymässä armeijapalveluksensa kannalta suotuisamman sijainnin omaavan Alastaron Urheilijoiden riveihin.
Pitkäaikaisista sovolaisista muiden muassa Gezim Voca ja Mergim Bushi ovat vielä ilman jatkokontrahtia.
– Kiinnostusta jatkosopimuksiin on molemmin puolin, mutta esimerkiksi Vocan kohdalla ratkaisut tullaan tekemään vasta jalkapallokauden päätyttyä, Ihalainen sanoo.

Nuorelle kaartille lisää vastuuta

Pitkään samalla, kokeneella runkopermanentilla operoinut SoVo käynnisteli viime kaudella nuorennusleikkausta, jonka myötä Vilho Ståhlström ja Rinor Karaqa nousivat jo merkittäviin rooleihin pelaavassa kokoonpanossa.
Samaa linjaa on tarkoitus jatkaa edelleen ja kasvavaa vastuuta ovat kärkkymässä muiden muassa somerolaisnuorukaiset Jasper Joosela ja Elmeri Andersson.
SoVo Futsalin yhteisharjoittelu käynnistyi toden teolla tällä viikolla. Kauteen valmistavia harjoitusotteluja on ohjelmassa kaksi: tiistaina, 13. päivänä syyskuuta, SoVo kohtaa monitoimitalossa Turun Pallokerhon ja seuraavana lauantaina somerolaismiehistö käy tutustumassa Akaa Futsalin uuteen kotisaliin.
Liigakausi 2022–23 käynnistyy SoVon osalta kotiottelulla Alastaron Urheilijoita vastaan sunnuntaina, syyskuun 25. päivänä.

SoVo Futsalin sopimuspelaajat kaudelle 2022–23

Nevzat Mustafa (mv), Niko Rikkilä (mv), Arber Istrefi, Valdrin Seferi, Valmir Seferi, Vilho Ståhlström, Antti Korhonen, Pyry-Ville Korhonen, Elmeri Andersson, Jasper Joosela, Rinor Karaqa, Joonas Reijonen ja Blend Doroci.