Suven paras luonnonmarja?

0
Kalle ja Piku-koira keräävät lakkoja.

Teksti ja kuvat Timo Kalenius

– Kyllä lakka on paras marja, ja tänä vuonna niitä löytyykin hyvin. Olen käynyt niitä keräämässä ihan tästä Someron lähialueilta. Lakka-aika alkaa kylläkin olla jo ohi, mutta vielä niitä jostakin voi löytyä. En tee niistä hilloja tai pakasta, vaan syön joko jäätelön tai puuron kanssa, kertoo Kalle yhdessä Piku-koiran kanssa.

– Minusta puolukka on paras marja ja niitä yleensä metsästä löytyykin hyvin. Itselläni tosin selkä hieman vaivaa, enkä pääse kovin usein niitä keräämään, mutta silloin kun niitä saa, niin teen mielelläni vispipuuroa ja kiisseliä, josta mieheni etenkin tykkäsi kaurapuuron kanssa. Puolukka säilyy hyvin myös pakastettuna. Itse yleensä soseutan ne ennen pakastamista, toteaa Soile Hamppula.

– Meillä lapset tykkäävät eniten mustikasta ja sitä onkin yritetty käydä keräämässä aina kun vain mahdollisuus on. Mustikkaa voi syödä ihan sellaisenaan, käyttää rahkoihin ja jälkiruokiin sekä tehdä piirakkaa, kertoo kauppareissulla Topiaksen kanssa ollut Jenny Lehtinen .