Tänä syksynä liikuntaseura Someron Sykkeellä on tarjolla kaksi uutuutta aikuisille. Ensimmäinen on maanantain alkuillasta löytyvä Aloittelijan jumppa. Jos tuntuu, että kunto on nollassa ja liikkuminen tulisi tarpeeseen, on hyvä aloittaa kevyesti ja rauhallisesti. Tässä jumpassa keskitytään lihaskuntoa kehittäviin, helppoihin perusliikkeisiin rauhalliseen tahtiin. Aikaa käytetään liikkeiden opetteluun ja lihasten totuttamiseen harjoitteluun. Säännöllinen liikunta auttaa jaksamaan arjessa, ja iän myötä riittävän hyvän lihaskunnon merkitys korostuu.

Tuntia ohjaa Sari Mäki-Latikka, joka on liikunnan kautta saanut monia elämyksiä, mutta nauttii eniten yksinkertaisesta ja selkeästä lihaskuntojumpasta. Hänelle tavoitteena on pysyä sellaisessa kunnossa, että jaksaa tehdä mukavia asioita elämässä. Aina kannattaa liikkua edes vähän.

Toinen aikuisten uutuus on Liiku monipuolisesti -jumppa. Tunneilla pääsee tutustumaan erilaisiin harjoitusmuotoihin. Jokaisella tunnilla on oma teemansa, minkä puitteissa tunti rakentuu. Tunneilla vahvistetaan niin lihaksia kuin niveliä sekä huolletaan kehoa ja mieltä. Tunnit sopivat kaiken ikäisille ja tasoisille liikunnan ystäville, jotka haluavat nauttia yhdessä liikkumisesta.

Yksi harjoituskerta toteutetaan Havuharjun kuntoportaissa, missä sykkeen nosto hoituu lähes itsestään nousten portaita ylös. Muut tunnit pidetään Nuppulinnassa. Salin koko rajoittaa osallistujamäärää siten, että yksittäiselle tunnille otetaan tulojärjestyksessä kahdeksan jumppaajaa. Tämän tunnin ohjaajana toimii Kirsi Pusa, jolla on pitkä kokemus tuntien ohjaamisesta ja tunneilla on aina ammattitaitoista ohjausta hyvällä fiiliksellä.

Syke viettää valtakunnallista voimisteluviikkoa 29.8.–4.9.2022 ja tuona aikana voi kokeilla ilmaiseksi aikuisten ryhmäliikuntatunteja ja löytää itselleen sopivimmat tunnit.

Lapsille uutuutena alkaa Perheliikkari, joka on lapsen ja aikuisen yhteinen hauska liikuntahetki, jossa kehitetään lapsen perusliikuntataitoja, koordinaatiota, motoriikkaa ja sosiaalisuutta. Tunneilla liikutaan musiikin tahdissa leikkien liikuntaleikkejä, harjoitellen erilaisia ja hauskoja temppuja sekä opitaan tuntemaan ja kehittämään omaa kehoa. Syyskaudella teemoina ovat tutustuminen ja liikkumistaidot, temppuilu sekä palloilu.

Perheliikkarin vetäjänä toimii kolmen pienen lapsen äiti Saija Hietarinta, jonka sydäntä lähellä liikunta on. Etenkin lasten liikuttaminen on Hietarinnan mielestä erityisen ihanaa ja antoisaa. Hän on toiminut viimeksi Sykkeellä Aikuinen-lapsijumppa ohjaajana parisen vuotta sitten ja nyt hän palaa Perheliikkarin vetäjäksi. Saija Hurmerinta toivottaa lapset ja aikuiset tervetulleiksi liikkumaan ja pitämään hauskaa.

Sykkeen lukujärjestyksestä löytyy myös monia vanhoja tuttuja jumppia. Tarjonta on monipuolista. Saatujen salivuorojen puitteissa on pyritty luomaan lukujärjestys, jossa jokaiselle löytyisi jotain.