Teksti Aulis Tiensuu

Someron Esan Veikka Sarén voitti lähes minuutilla Turun triathlonkisan supersprint-matkan. Sarénin loppuaika oli 30.34, kun toiseksi tulleen Triathlon Vantaan Max Waltherin aika oli 31.31. Kolmas oli saman seuran Johan Fredriksson 1.38 Sarénista ja muut jäivät sitten jo minuuttikaupalla.

Kolmensadan metrin uinnista Sarén nousi neljäntenä 14 sekuntia kärjestä, mutta vaihtoi vikkelästi pyöräilyosuudelle päästen kolmantena neljä sekuntia kilpailua johtaneesta Jesper Lietzenistä. Veikka oli 9,15 kilometrin pyöräilyosuudella koko ajan viiden kärkimiehen ryhmässä ja tuli Waltherin jälkeen toisena vaihtoon, josta säntäsi kärjessä juoksuosuudelle. Siinä Veikka lähti omille teilleen ja sai rauhassa lasketella kolmen kilometrin juoksun maaliin.

– Oli kyllä äärimmäisen hyvää kulkua. Juoksussakin on vielä paljon varaa kiristää, kun yksin painelin osuuden menemään, kertoi huippukuntoon päässyt Sarén.