Vielä ehtii suunnitella Someron oman neulepaidan

0
Nyt miettimään, millainen malli sopii Somero-aiheiseksi neulepaidaksi.

Someron kaupunki ja Somero-opisto julkistivat keväällä Somero-aiheisen neulepaidan suunnittelukilpailun. Kilpailuaika päättyy 25.8.

Kisa ei ole vielä saanut suurta osallistujaryntäystä.

– Kyselyjä kyllä on tullut, mutta kilpailutöitä on saatu niukalti. Vielä on aikaa suunnitella malli. Nyt vaan miettimään, mikä kuvaa Someroa ja somerolaisuutta parhaiten, kannustaa opiston suunnittelijaopettaja Anne Turkulainen.

Nyt etsitään neulepaitaa, joka nostaa esiin Someron tunnusmerkillisiä piirteitä sekä tukee somerolaista yhteisöllisyyttä. Neulomisen tekniset jutut eivät ole keskiössä, vaan hyvä idea, joka kuvastaa paikkakuntaa.

– Hienoa, jos saamme pitkäikäisen mallin, jota ihmiset neulovat ja jota näemme ihmisten päällä Someron katukuvassa ja muuallakin, toteaa Turkulainen.

Neulepaidan tulee olla käsinneulottava. Pääasiassa siihen tulee käyttää luonnonmateriaaleja, mutta ei välttämättä kokonaan. Sekoitelankoja saa olla mukana.

Kilpailutyön pitää olla ennen julkaisematon. Työ voi olla valmis neulepaita, kuva siitä tai piirros neuleesta. Jos lähettää piirroksen tai kuvan, niin mukana tulee olla piirros edestä ja takaa, ja yksityiskohdista selkeät lähipiirrokset tai kuvat.

Kilpailutyöt tulee toimittaa Somero-opistolle asiakaspalvelusihteeri Santeri Aarniolle 25. elokuuta mennessä. Paketin päällä tulee olla nimimerkki, ja paketissa sisällä suunnittelijan nimi, yhteystiedot ja kilpailutyö.

Kolme parasta kilpailutyötä palkitaan lahjakortein somerolaisyrityksiin. Voittajantyön ohje julkaistaan Someron kaupungin verkkosivuilla.

Anne Turkulainen tekee voittajaneuleista työohjeet. Niistä tehdään myös testineulonta ja tarkistetaan tekijältä, näinkö hän tarkoitti.