Vuoden kylä löytyi nyt Maskusta ­- Somerolle titteli on saatu kaksi kertaa

0
Häntälän notkot

Maakunnallinen kylätoiminnan kattojärjestö Varsinais-Suomen Kylät ry valitsee vuosittain Varsinais-Suomen vuoden kylän. Nyt tehtävä valinta oli järjestyksessään 21. ja valituksi tuli Maskun Askainen. Kunniamaininta annettiin Pöytyän Heikinsuolle. Maskun Niemenkulmalle myönnettiin erityispalkinto.
Teemana oli Kylä tulevaisuutensa tekijänä.
– Askainen on aina hiukan etunojassa tulevaisuuteen ja kokeilee uusia toimintatapoja, kertoo kyläasiamies Tauno Linkoranta.
Samaisen tittelin ovat Someron kylistä saaneet Häntälä ja Kultela.
2006 oli teemana Kylä näkyy ja kuuluu. Voiton napanneesta Kultelasta todettiin, että kylällä on pitkät perinteet savikylänä. Kylä on elvyttänyt tätä perinnettä muun muassa rakentamalla keramiikkapuiston, järjestämällä suosittuja Savi palaa -tapahtumia sekä omalla savikukko-logolla. Savikylä-brändin ohella kylällä panostetaan kaikenikäisten viihtymiseen ja tiedonkulkuun.
2009 voiton otti Häntälä teeman Kylä ja kunta – kehittämiskumppanit alla. Perustelujen mukaan kylä toimii Someron kylien neuvottelukunnassa, joka on kylien ja kaupungin yhteistyöelin. Häntälä otti myös vetovastuun Someron kylien yhteisestä kyläsuunnitteluhankkeesta. Kyläyhdistys myös huolehtii Häntälän notkojen luontopoluista kaupungin kanssa tehdyllä sopimuksella.