Vuonna 2012: Lauri Tähkä toi energialatauksen Esakalliolle

0
Tähän ei joka artisti pysty: orsille roikkumaan ja laulu jatkuu.

Somero-lehti 6.7.2012

Teksti ja kuvat Sauli Kaipainen

Lauri Tähkä sekä Kari Luoto keräsivät Esakalliolle laajan yleisön. Nuorimmat fanit hakkasivat käsiään isiensä olkapäillä, mutta yli 50 vuotta vanhemmat fanit olivat myös paikalla.
Entiset somerolaiset, Tuula Lindström (Ylitalo) ja Mailis Saarinen (Suomi), olivat tanssilavalla 40 vuoden tauon jälkeen.
– Palvomme Lauri Tähkää. Tämä on meille upea, nostalginen juttu. Ja pääsimme jammaamaan aivan lavan juuren. Turun keikalla Mailis ei tungoksessa päässyt lähellekään, Tuula Lindström ylisti.
Henrik Illikainen ja Emmi Toivonen olivat tulleet kuuntelemaan kahta hyvää keikkaa. Heille Tähkä ei ole suurin idoli, mutta keikkamusiikkia on aina kiva kuunnella. He myös esittivät itse laatimansa kysymykset Lauri Tähkälle heti kovan keikan jälkeen.
– Miltä tuntuu nyt olla yksin, ilman Elonkerjuuta. Onko se vapauttavaa, kokeili ensin Henrik Illikainen.
Lauri Tähkä totesi, ettei koe olevansa yksin. Elonkerjuu oli ennen, ja nykyinen bändi on nyt.
– Tää on myös bändi, ja skulaa ihan eri levelillä. Taiteilijan pitää löytää uusia ratkaisuja, eikä polkea paikoillaan. Vanha bändi oli kova juttu ja niin on tämäkin. En tee mitään puolivillaisia juttuja.
Seuraavana Kärkky-muusikko Henrik Illikainen halusi tietää, mitä Lauri Tähkä haluaa sanoa muusikon uralle haluavalle nuorelle.
– Kuuntelet vain sydäntäsi ja teet kaiken täysillä! Anna jengin puhua ympärillä, mutta tee ratkaisusi itse. Kun annat kaikkesi yleisölle, se voi joskus kantaa hedelmää.
Viimeisen kysymyksen esitti Emmi Toivonen.
– Kun nyt esiinnyit lavatansseista kuuluisalla Somerolla, niin kerro, osaatko itse tanssia?
Vastaus tuli suoraan ja lyhyesti.
– En kerta kaikkiaan osaa yhtään perinteisiä lavatansseja. Se ei ole mun juttuni.