Badding ja Virta Kallion kävelyfestivaalin syysteemoina

0
Rauli”Badding” Somerjoelta ilmestyi vuonna 1973 levy Muotokuva 1. Levy sai hyvät arvostelut ja LP kantta on myös kiitetty yhtenä parhaan suomalaisena levynkantena. Sen kuvasi Risto Vuorimies eräässä baarissa Hämeentiellä. Kuva on yksi kuvista, joka otettiin kantta varten.

Kallion kävelyfestivaalin syysohjelmassa on kävelytarjonnan lisäksi kirjaesittely ja konsertti. Kaikki nämä keskittyvät saman teeman ympärille: Rauli ”Badding” Somerjoki ja Olavi Virta.
– Laulaja Rauli ”Badding” Somerjoki teki merkittävän osan elämäntyöstään Helsingin Alppiharjussa: asuen, tehden musiikkia ja sinne hänen tiensä myös lopulta päättyi. Raulin kotipaikkakunnalla Somerolla on jo vuosikymmeniä tehty tutustumisretkiä laulajalle tärkeille paikoille. Myös Alppiharjussa voi tehdä kotiseutumatkan Badding jalanjäljissä, se on kuin Raulin elämäntarina, hyvine ja huonoine päivineen -aina elämän loppuun saakka, kertoo tuottaja Juhani Styrman.
Baddingin yksi esikuva oli Olavi Virta.
– Kruunaamattoman tangokuninkaan elämään liittyy myös itäinen kantakaupunki. Virta asui perheineen Sörnäisissä 1950-luvulla ja hieman myöhemmin, samalla vuosikymmenellä hänellä oli levykauppa Harjussa Kustaankadulla. Virran elämästä on ilmestynyt uusi kirja Muistojen Virta. Teos esitellään Virran entisen levykaupan vieressä olevassa juhlasalissa.
Baddingin elämän tie Alppiharjussa ja Sörkassa -kävely järjestetään heksingissä sunnuntaina 25.9. Lähtöpaikka on Sturenkatu 11.
Kierroksen muita hahmoja ovat muun muassa M. A. Numminen, Annikki Tähti ja Dallapé -orkesteri.
– Kävelyn kohteita on myös vuosi sitten paljastettu Baddingin muistolaatta.