Enkelien siipien rauhassa

0
- Vaikka elämässä on kaikenlaista synkkää, niin valoa kohti mennään, tuumaa työn Valoa kohti tehnyt Tarja Lahti. Taulu oli esillä Milanossa virtuaalisessa näyttelyssä.

Enkeli liihottaa, pyörähtelee hempeässä kostyymissään tai seisoo. Jossain siivet kahisevat.
Tarja Lahti haluaa tuottaa teoksillaan hyvää mieltä, fiilistä ja rauhaa sekä antaa sisustusiloa koteihin.
– Tässä maailmassa on ihan liikaa ikäviä asioita, synkkyyttä ja epävarmuutta. Tarvitaan lempeyttä ja hempeyttä. Koko maailmaa ei voi muuttaa, mutta omaa elämäänsä voi, filosofoi Tarja Lahti.
Yhden hänen taulunsa nimi on Valoa kohti. Se oli esillä virtuaalinäyttelyssä Milanossa.
– Aina on katse valoa päin. Valo voittaa lopulta.
Ensimmäisen enkelitaulunsa hän maalasi äidilleen joululahjaksi vuonna 2007. Mallina oli joulukortti. Äiti oli silloin sairaalassa ja sai Toivon tähti -taulua katsellessaan voimaa ja energiaa.
– Enkelit tuovat minulle kauneutta ja hempeyttä. Jollekin jotain muuta.
– Minä olen aina ollut kaiken kauniin perään.
Naisen yritys, jossa markkinoi tuotteitaan, kuten taulujaan, postikortteja, taide-printtejä, kalenteria ja vanerisia korvakoruja, on nimeltään Kaikkea kaunista.
Lahti halusi kortteihinsa tekstejä, enkelin kuiskauksia ja viestejä. Hän löysi tekstinikkariksi Marja Ikosen Turusta. Syntyi korttipakka, jossa jokaisessa 40 kortissa on maalaus ja mietelause.
Työt hän on tehnyt pääosin akryyliväreillä, mutta jonkin verran myös öljyväreillä. Lahti arvelee värien valinnan johtuvan luonteenpiirteestään. Hän ei hätäisenä malta odottaa maalien kuivumista.
Sävyt ovat hyvin usein pinkkejä, vaaleanpunaisia, vaaleansinisiä ja liiloja.
Lahti maalaa myös höyheniä, maisemia ja abstraktejakin tauluja.
– Abstraktit ovat minulle vaikeimpia. Niitä pitää vielä harjoitella.
– Maalaamiseen uppoutuu. Puoli päivää menee, että hups. Siinä unohtuu kyllä kaikki muu.
Tarja Lahden työ on markkinoinnissa Lounaismaan Osuuspankissa, ollut jo yli 30 vuotta. Lahti uskoo, että visuaalisuus on plussaa hänen työssään.
Piirtäminen on ollut harrastus lapsesta saakka. Aina välillä se on ollut kiireiden vuoksi hetkiä telakalla. Lapset, kaksi poikaa ja tyttö, ovat nyt aikuisia. Äidillä on aikaa toteuttaa haaveitaan.
Aikoinaan hänen unelmansa oli maalata joskus taulu, sitten iso taulu, sitten järjestää näyttely. Someron Pellavaenkelin jälkeen hänellä on näyttely Salon kirjastossa.
Lahti lähtee tuotteineen marraskuussa enkelimessuille Hämeenlinnaan, sitten hyvinvointitapahtumaan Turkuun ja tammikuussa messuille Saloon.
Osansa mummin lempeydestä ja hempeydestä saavat neljä lastenlasta, kolme poikaa ja yksi tyttö. Tyttö on vasta parin viikon ikäinen ja vanhin mummin silmäterä vuoden ja 8 kuukautta.
Enkelin silmin -näyttely Pellavaenkelissä lokakuun ensimmäiselle viikolle saakka.