Fernada juhlii pyöreitä Teeriharjulla

0
Tanssiorkesteri Fennada juhlii Teeriharjulla.

Salolainen Tanssiorkesteri Fernanda juhlii 20-vuotistaivaltaan Someron Teeriharjulla lauantaina 17.9. Juhlassa on luvassa paljon musiikkia eri vuosilta. Mukana ovat Fernandan aiempi solisti Ville Heinäsuo sekä nykyinen solisti Katja Karisukki. Juhlaorkesterissa vierailee myös rumpaleita eri vuosien kiinnityksistä.
Tanssiorkesteri Fernanda on perustettu vuonna 2002 Salon Kuusjoella, kun kiratisti Kimmo Haikonen tarttui puhelimeen ja soitti parille soittokaverilleen Topias Heikkiselle, Tuomas Virtaselle ja Ville Heinäsuolle. Orkesterin perustaminen nousi tarpeesta soittaa lavoille sopivaa tanssimusiikkia.
Aiemmin Haikonen, Heikkinen ja Heinäsuo olivat puuhastelleet VIP -nimisen kokoonpanon kanssa soittaen lähinnä Hurriganes/Agents -osastoa.
Fernandan kokoonpano vakiintui kyseisiin perustajajäseniin, jossa Haikonen toimi kitaristina, Virtanen haitarissa, Heikkinen bassossa ja Heinäsuo vastasi laulupuolesta ja soittoporukkaan saatiin vielä mukaan rumpuihin Anssi Vainio . Rumpalit ovat sittemmin vaihtuneet muutamaan kertaan.
Nykyisin rummuissa soittaa Tero Nummenpää Koskelta ja solistina toimii viihdelaulaja Katja Karisukki Ypäjältä.
Fernandan ensimmäiset bänditreenit on pidetty Pertttelissä ja ensimmäinen keikka Halikon Asemalla.
Tanssiorkesteri Fernanda osallistui Tanssiorkestereiden suomenmestaruuskilpailuihin SMORK:iin vuonna 2018 ja ylsi finaaliin.
Fernanda on julkaissut kaksi singleä Kirkkain tähti ja Piirrä Minut.