Henri Liipola voitti Tour de Hammerin

0
Henri Liipola.

Teksti Aulis Tiensuu

Someron Esan Henri Liipola voitti moukarinheittäjien koko kuluneen kesän jatkuneen viiden osakilpailun Tour de Hammer -kisasarjan. Liipola hallitsi kisasarjaa voittamalla kolme kisaa sekä ollen kahdessa muussa kakkosena keräten yhteensä 47 pistettä.

Toiseksi tuli IF Sibbo Vargarnan Roope Auvinen 40 pisteellä ja kolmanneksi Kangasalan Kisan Risto Kauppinen 35 pisteellä. Kilpailussa huomioitiin kunkin heittäjän neljä parasta kilpailua. Aaron Kangas ja Tuomas Seppänen eivät saaneet kokoon neljää kilpailua.

Sarjan viimeinen osakilpailu heitettiin lauantaina Rovaniemellä. Liipola voitti myös päätöskisan jääden toisen kerran peräkkäin alle 70 metrin tuloksellaan 69,20. Auvinen oli toinen 67,58.

Naisten kilpailun voitti Kauhajoen Karhun Suvi Koskinen 44 pisteellä ja toisena oli Varpaisjärven Kiira Väänänen . Kolmannen sijan jakoivat Silja Kosonen ja Krista Tervo , joilla koossa oli vain kolme kilpailua. Esan Johanna Witka sijoittui kuudenneksi. Witka oli kuudes myös Rovaniemen kilpailussa heittäen senttiä vaille 56 metriä.

Rovaniemen sijaan Silja Kosonen kilpaili Uudenkaupungin heitto-ottelussa, jonka voitti 4104 pisteellä. Esan Marika Virtanen oli kilpailussa kolmas pistemäärällä 2939. Virtasen lajitulokset olivat kuula 9,05 (oma ennätys), kiekko 31,82 (oe), moukari 52,18, keihäs 21,16 ja painonheitto 13,11.