Henri Liipolan maaottelu alakanttiin

0
Henri Liipola ei nyt venynyt parhaimpaansa.

Teksti Aulis Tiensuu

Henri Liipolan Suomi-Ruotsi maaottelukisa ei tällä kertaa mennyt niin sanotusti putkeen vaan jäi lähinnä rysään. Ensimmäisellä kierroksen varmisteleva heitto antoi tuloksen 67,87, mutta sen jälkeen yrityksen lisäys vei moukarin kerran oikealta sektorin ulkopuolelle ja neljästi häkkiverkkoihin eli heitot pyörivät vähän yli.
Edellisen kerran Suomen edustusasussa Münchenin EM-kisoissa kilpaillessaan Liipola oli paras suomalainen, mutta nyt maaottelussa jäi heikoimmaksi, sillä Tuomas Seppänen ja Aaron Kangas olivat tuloksillaan 72,53 ja 71,74 selvästi edellä. Kilpailun voittoon heitti kuitenkin Ruotsin Ragnar Carlsson tuloksella 76,12 ja suomalaiset veivät kolme seuraavaa sijaa ennen kahta heikointa ruotsalaista.
Liipola on heittänyt koko kauden kaikissa kilpailuissaan tasaisen varmasti yli 70 metrin, mutta nyt jäi selvästi tasostaan. Moukarinheittäjien kilpailut jatkuvat ensi viikonloppuna vielä Rovaniemellä.
Naisten moukarissa Silja Kosonen johti suurimman osan kilpailua viimeiselle kierrokselle saakka tuloksellaan 68,92, mutta viimeisellä kierroksella hänet ohittivat Ruotsin Grete Ahlberg 69,30 ja Krista Tervo 69,24.
Miesten seipäässä Suomi sai kaksoisvoiton Tommi Holttisen ja Urho Kujanpään ylittäessä 532.
Ruotsi voitti sekä miesten että naisten maaottelun.