Keidashetkiä hektisestä lapsiperheen arjesta

0
Leiriläiset kokoontuivat luontokirkkoon.

Teksti Tarja Kauppinen, kuva Tarja Kauppinen ja Marjukka Lamppu

Kuutamoleiri Siikjärvellä tarjosi hetken hengähdystä arjen tohinasta. Anne Leppälä ja Kirsi Härme t oimivat vetäjinä, kun yhteen kokoontui samassa tilanteessa olevia äitejä, jotka löysivät rauhoittavaa yhdessä olemisesta ja myös musiikin ääreltä.
– Siitä on lähemmäs kymmenen vuotta, kun Kuisman Marjatan kanssa kehittelimme leirin äideille, jotka tarvitsevat hiukan omaa aikaa. Joka vuosi leirillä on eri teema, tänä vuonna etsimme arjesta keidashetkiä, jotka tuovat iloa itse kullekin. Arjen asioiden jakaminen on tärkeää, eikä täällä leirillä tarvitse esittää mitään, kertoo Härme kokemuksistaan vetäjänä.
Siikjärven leirikeskuskin on monille somerolaisille tärkeä paikka jo lapsuudesta ja nuoruudesta.
– Olemme saunoneet ja nauttineet ihanista ruuista sekä kauniista kattauksista, kertaa Linda Kuisma edellisen päivän ohjelmaa.
– Jokainen on saanut kertoa omasta keidashetkestään, mikä tarjoaa rauhoittumista ja kiireettömyyttä arjen tohinan keskellä. Saimme tuoda kukin oman esineen tai asian, joka kertoo omasta keidashetkestä, muistutti Marjukka Lamppu.
– Oma perhe, ystävät, luonto ja saunominen, olivat monille leiriläiselle tärkeimmät asiat elämässä, naiset valaisevat.
Useampilapsisissa perheissä osataan olla kiitollisia siitä, että isommat lapset pystyvät auttamaan monissa kotitöissä ja hetkittäin katsomaan pienempien perään.
– Leiri on ollut tosi rentouttava ja mukava, huikkasi Heidi Noki .
Johanna Teräväinen oli ollut leirin vetäjänä edellisvuotena.
– Nyt saan olla täällä leiriläisenä, koska olen äitiyslomalla, hän sanoo.