Kolariautojen purkamo suunnitteilla

0
Purkamon kapasiteetti olisi korkeintaan 40 autoa vuodessa. Kolariautoja, käyttökelpoisia osia ja jätteitä varastoidaan alueella enintään kahden viikon toimintaa vastaava määrä

Ympäristölautakunta myönsi ympäristöluvan autopurkamotoiminnan aloittamiselle. Risto Uusitalo aikoo ryhtyä purkamaan liikenteestä poistettuja vanhoja autoja osiksi, lajitella osia ja varastoida niitä. Kapasiteetti on enimmillään 40 autoa vuodessa.

Poutasalo Carcycling -yrityksen autojen purkupaikkana on Kaunela ja Vesasto kiinteistöt Nummikulmantien varressa.

Yrityksen on tarkoitus ostaa kolariautoja Copart Suomi Oy:n huutokaupoista, joissa myydään vakuutusyhtiöiden lunastamia kolariautoja.

Autot kuljetetaan autopurkamolle, jossa ne puretaan ja käyttökelpoiset osat viedään Liettuaan. Purettavien autojen jätteiden kuljetuksia ei tehdä itse.

Yritys purkaa käsin henkilö-, paketti- ja pienkuorma-autoja hallissa. Tarkoituksena on, että kolariautoja, käyttökelpoisia osia ja jätteitä varastoidaan alueella enintään kahden viikon toimintaa vastaava määrä.

Purettavista autoista tulevat nestemäiset vaaralliset jätteet varastoidaan omissa noin 200 litran metalli- ja muovitynnyreissä. Tynnyrit säilytetään purkamohallissa tai samalla kiinteistöllä olevassa tasovarastossa.

Liikennettä on arvioitu oleva kolariautojen tuonti kerran kahdessa viikossa, autonosien rahtiviennit kerran kahdessa viikossa ja jätekuljetukset kerran kahdessa viikossa.