Kuokka on nyt isketty urheilulukentän pintaan

0
Suorituspaikkojen ja ratojen punainen pintamateriaali on poistettu ja parhaillaan urheilukentällä on menossa asvalttikerroksen poistaminen.

Koko lailla kolme vuotta on kulunut, urheiluväen odottaessa. Mutta nyt on päästy onnellisesti alkuun. Koneet ja miehet ovat työssä.

Urheilukenttäremonttia odotellaan valmistuvaksi ensi juhannuksena. Silloin ovat tärkeät juhannuskilpailut ja niiden jälkeen Seiväskarnevaalit.

Teknisen johtajan töitä Somerolla vt:nä tekevä tilakeskuksen päällikkö Markus Älli on tyytyväinen töiden alkamiseen.

– Se on lähtenyt hyvin liikkeelle, hienoa että viimein päästiin tekemään. Kuopiminen alkoi sovittuna ajankohtana, ja niin ovat miehet autuaasti kuopineet siellä joka päivä. Sopimuksenmukainen valmistumisajankohta on 23.6.

Tämän vuoden puolella pyritään saamaan aikaan valmista kentän asvaltointeja ja siirtonurmea myöten. Silloin Markus Älli ei näe mitään riskiä valmistumisajan puoleen.

– Ensi vuoden puolella tehdään sitten pinnoitteet, suorituspaikat ja viimeistely. Radan pinnoittteeksi tulee saksalaista Novotania ja suorituspaikoille laitetaan hienompaa Mondoa, Älli selvittää ja jatkaa.

– Seiväshyppykuoppia tulee olemaan tosi paljon. Melkein joka ilmansuuntaan pääsee hyppäämään, eli siitä kisat eivät jää kiinni. Siinä lajissa vaikuttaa, miten pääsee juoksemaan seiväs pystyssä myötätuulessa.

Spesifix Oy on poisti viime viikolla kentän asvalttikerrosta. Salajitus alkaa tällä viikolla.

Jatkotyöt, huoltorakennusten teko, muut kentät ympärille sekä katsomoasia selviävät myöhemmin. Ne ovat eri projekteja. Rahat pitää varata budjetteihin ja hakea avustukset.

– Niitä ei harmillisesti saatu ympättyä kenttäurakkaan. Muu on myöhempien vuosien asia.

– Katsomoasia vaikuttaa muuhun vielä hyvin paljon, koska siitä tehty valitus on käsittelyssä oikeudessa, ollut jo pidemmän aikaa. Etuviistoon ei kannata jatkon suhteen ottaa vielä mitään askeleita, kun jokaisesta päätöksestä voi valittaa.

Uusi kentän pinta tulee olemaan 10 senttiä entistä pintaa korkeammalla.

Urakoitsijana on paikalla kokenut kaveri, Spesifix Oy:n tekninen päällikkö Ossi Kiramo. Hänen työhistoriassaan on Olympiastadionin kentän korjaus viidesti, ensimmäinen vuonna 1983. Niissä ympyröissä paikkoja kunnostetaan tiuhasti.

– Rock-konsertteja oli kesällä monet, joten nurmikko vaihdettiin juuri pari viikkoa sitten. Se on sitä ison maailman meininkiä. Silloin kun Someron kentälle tuli viimeksi uusi pinnoite vuonna 1980, niin minä laittelin samaan aikaan kuntoon Pitkäjärven kenttää Kokemäellä. Olen kunnostanut Lemminkäisellä jo 250 kenttää.

Ossi Kiramo lupailee salaojituksen alkavan jo tällä viikolla.

– Tämä purkutyö on nyt tällaista esileikkiä. Vanhat salaojat jäävät pohjalle ja uudet tulevat pintaojituksena kuuden metrin välein. Kentän taso nousee nykyisestä 10 senttiä, kertoo ”viimeisiä kilsojaan” tekevä Kiramo.