Liipolalle kuudes pörssivoitto ja ensimmäinen Team Finland

0
Henri Liipola.

Teksti Aulis Tiensuu

Someron Esaa edustava moukarinheittäjä Henri Liipola voitti kuudennen kerran peräkkäin Forssan moukaripörssin. Elo-syyskuun vaihteen kummallakin puolella heitetyn kolmen kilpailun tulosten perusteella Liipolalle kertyi yhteistulos 253,91. Paras yksittäinen kilpailutulos 5,44 kilon moukarilla oli 84,88.
Kilpailussa toiseksi sijoittui 70-vuotias Harri Huhtala , joka sai tuloksekseen 237,05, jossa ikähyvityksestä tuleva lisä oli 100,50.
Johanna Witka oli toiseksi parhaana naisena yhteiskilpailun 11. tuloksellaan 170,26 pisimmän heitonsa kantaessa 57,22. Naiset heittivät normaalia nelikiloista välinettä. Henrin ja Johannan valmentaja Kari Pihkanen oli 20. tuloksellaan 139,55, jossa ikähyvitystä 49,50. Ennen häntä 19. sijalle heitti neljänneksi parhaana naisena somerolaissyntyinen Eila Seppänen.
Paljon suurempi saavutus Henri Liipolalle kuitenkin oli nousu ensimmäisen kerran Suomen Urheiluliiton korkeimpaan valmennusryhmään Team Finlandiin, johon kelpuutettiin Suomen 40 kansainvälisesti parasta yleisurheilijaa ja kahdeksan paraurheilijaa. Vuosi sitten Team Finlandiin valittiin 30 + 5 urheilijaa.