”Meska” käynnisteli koripallokautta

0
Koripallon alueellinen yhteistyöjoukkue MesucaArska-Basket kokoontui viime viikonvaihteessa turnaamaan Espooseen.

TekstiJuha Laakso

Keväällä sensaatiomaisesti Suomen mestaruushopeaa saavuttanut somerolais-salolainen koripallon yhteistyöjoukkue MesucaArska-Basket on tiiviin harjoittelun lomassa pelannut ensimmäisen uuteen kauteen valmistavan turnauksensa.

”Meska” ylsi SM-hopealle alle 14-vuotiaiden ikäluokassa ja tulevalla pelikaudella joukkue on mukana alle 15-vuotiaiden sarjassa. Viime kauden menestyksensä perusteella Meska on rankattu ikäluokkansa valtakunnallisten kärkijoukkueiden kastiin ja tältä pohjalta se sai kutsun viime viikonvaihteessa Espoossa pelattuun perinteikkääseen Tallink-turnaukseen.

Alle 15-vuotiaiden (v. 2008 ja myöhemmin syntyneet) kutsusarjassa oli mukana yhdeksän kotimaan kärkijoukkuetta sekä kolme ruotsalaista yhdistelmää. Meska kukisti alkusarjassa tamperelaisen Raholan Pyrkivän koriluvuin 58–42, mutta hävisi Ruotsin kärkiryhmiin lukeutuvalle Skuru Basketille 39–68.

Puolivälierävaiheessa Meska sai vastaansa toisen kovan ruotsalaisjoukkueen, KFUM Blackebergs IK:n. Se kaatoi suomalaisvastustajansa pistein 72–47, joten Meska päätyi turnauksen päätteeksi pelaamaan sijoista 5.–8.

Sijoituspelit jäivät pelaamatta


Meskalaisten innolla odottamat sunnuntain sijoitusottelut jouduttiin valitettavasti peruuttamaan, olosuhteiden pakosta. Ulkolämpötilojen suuret vaihtelut kerryttivät Espoon Honka-Hallin vastalakatulle parketille kosteutta, jota ei yrityksistä huolimatta saatu poistettua.

Meskan ja YMCA Tampereen/KU:n joukkueet päättivät silti kokeilla josko pelaaminen kuitenkin onnistuisi, mutta parin minuutin liukastelun jälkeen ottelu oli turvallisuussyistä pakko keskeyttää. Tuossa vaiheessa Meska oli ehtinyt livahtamaan 7–0 pistejohtoon.

Kentän kunto ei kohentunut tuntien odottelunkaan myötä, joten viimeiset ottelut jäivät kokonaan pelaamatta ja sijoitukset sinetöimättä.

Meska ei saanut Espoon turnaukseen jalkeille vielä koko joukkuetta. Viime kevään sankareista olivat eri syistä poissa Severi Korpijärvi sekä Sami Miskala ja Johannes Mäenpää. Uusina kasvoina Meskan edustusjoukkueen riveissä esiintyivät puolestaan Renne Kivinen, Luukas Lautiala ja Miika Aaltonen.

– Turnaus osoitti sen, että hyvään suuntaan ollaan menossa. Kesän aikana on ajettu sisään entistä nopeampaa peliä. Tulevalla kaudella nähdäänkin terrierimäinen ja hyvin juokseva joukkue, Meskan päävalmentaja Jani Mäenpää ennakoi.

n Meskalaisten pisteet

Tallink-turnauksessa:

Luukas Lautiala 19, Oliver Enbacka 21, Renne Kivinen 11, Miika Aaltonen 2, Oscar Enbacka 20, Luukas Kyyrä 23, Joni Salo 6 ja Pyry Laine 49.

Somerolaistrio yläkoululeirityksessä


MesucaArska-Basketin somerolaisista SM-mitalisteista Luukas Kyyrä, Joni Salo ja Johannes Mäenpää ovat kesän aikana ottaneet askeleen kohti tavoitteellisempaa koripallouraa.

Kolmikko on hyväksytty yläkoululeiritykseen, joka pitää vuoden aikana sisällään neljä viikon mittaista jaksoa, jolloin koulua käydään treenaten samalla koripallotaitoja Kisakallion urheiluopistossa Lohjalla.

Kaikki kolme poikaa sai myös kutsun ikäluokkansa ensimmäiseen maajoukkueleiritykseen. Salon taival katkesi – tällä erää – ensimmäiseen leiritykseen, mutta Kyyrän ja Mäenpään tie on jatkunut kolmosleiriin asti. Neljännen leirityksen jälkeen tullaan tekemään tämän ikäluokan ensimmäiset maajoukkuevalinnat.