Mihin me olemme menossa?

0

Sota ei syty, vaan se suunnitellaan ja toteutetaan askel askeleelta. Jo armeijan perustaminen sekä liikuttelu vaativat aikaa ja voimavaroja. Sotaan tarvitaan vähintään kaksi halukasta osapuolta. Sota voi muodostua maailmanlopuksi, joten sitä vastaan kannattaa ja täytyy toimia!
Ukrainan ja Venäjän sota on pelkistetty kahden osapuolen sodaksi, jossa kohtaavat satukirjoista tutut Hyvä ja Paha. Pelkistys tietysti helpottaa tilanteiden seurantaa, mutta jättää muiden asianomaisten teot näkymättömiin ja levittää kapea-alaista ihmiskuvaa. Tällaista ohutta näkemystä voidaan myös helposti käyttää luihujen päämäärien naamioimiseen.
Sodan päämäärät ovat yleensä lyhytnäköisiä, kapean piirin ”etujen” ajamista, kuten tälläkin kertaa. Taistelua markkinaosuuksista energiassa, ruuassa sekä halvasta työvoimasta ja runsaista jälleenrakennussopimuksista. Samat asiat voisi hoitaa neuvottelemalla ja sopimalla, koska ne koskevat meitä kaikkia paikasta riippumatta, mutta enemmistön etu eli demokratia ei ole valitettavasti muodissa.
Sota on tällä hetkellä siinä vaiheessa, jossa laajamittaiselle hyökkäykselle rakennetaan ”oikeutettua” perustaa. Kaasuputkisabotaasi on suunnattu tanskalaisille ja ruotsalaisille, jotta he huomaisivat pelätä ja osallistua kun aika on. Meille on varmaan jo suunniteltu oma versio. Historia kertoo sitten seuraaville sukupolville totuuden, että kuka niiden tekijä oli, jos täällä on joku jota tällainen kiinnostaa.
Lopuksi Kai Niemisen hienot lauseet muistutukseksi: Joka osaa puhua, osaa valehdellakin.

Vakavia aikoja