Mitä Sinä haluat?

0

Erilaiset yhdistykset ja järjestöt tekevät arvokasta työtä ja yrittävät pitää ihmisiä vireessä, pirteinä ja toimintakunnossa. Kuitenkin aika pieni määrä osallistuu järjestettyihin tilaisuuksiin. Hämmästyttävän pieni. Somerolla on eläkeikäisiäkin noin 2000. Aktiivisia taitaa olla alle 200.

Tekevätkö nämä vapaaehtoistyöntekijät, korvauksetta aikaansa toisten hyväksi tekevät, vääriä asioita väärällä tavalla vai mistä tässä on kysymys? Ehkä useammin pitäisi kysyä, mitä sinä haluat. Ja milloin sinä haluat. Ja sekin vielä, että sinun pitäisi vastata ja ilmaista toiveesi!

Tarjontaa on Somerolla paljon. On matkailua, teatteria, kuntosalia ohjattuna ja itsenäisenä, bocciaa, mölkkyä, bridgen peluuta, jumppaa, lavista, vesijumppaa, senioritanssia, paritanssia, digi-opastusta, tietokilpailuja, tarinatupaa, kyykkää, keilailua, vapaaehtoistoimintaa, karaokea, kuorolaulua, tunnemusiikkia, lentopalloa, kahvitilaisuuksia, arpajaisia, bingoa, erilaisia kulttuuripainotteisia tilaisuuksia, ruokaperinne- ja käsityöharrastuksia.

Eli valikoimaa on valtavasti. Mitä puuttuu?

Vai onko se vaan niin, että emme saa peppua ylös penkistä ja lähdettyä mukaan? Mukaan lähtö on kuitenkin itsestä huolehtimista. Samalla kevennämme läheistemme huolta meistä. Et ehkä tule ajatelleeksi, kuinka paljon läheisesi huolestuvat sinun ja minun kunnon heikkenemisestä. Autat läheisiäsikin aktivoimalla itsesi. Suurin hyöty on sinulle. Muistisairauksien riski pienenee ja elämä on paljon rikkaampaa hyvässä fyysisessä kunnossa. Tuskin elämä siitä pitenee, mutta rikastuu merkittävästi oman paremman voinnin ja kunnon ansiosta.

Moni olisi kykenevä ohjaamaan muitakin, vaikka vetämään jotain pienryhmiä. Tuntisi samalla elämänsä enemmän merkitykselliseksi. Sekin olisi iso etu tekijälle itselle, oikeaa, positiivista itsekkyyttä.

Ajattele, toteuta myös ajatuksiasi! Lähde liikkeelle. Kerro avoimesti toiveesi muillekin!

Halukas