Nälkäpäiväkeräys alkaa torstaina

0

Vuosittain syys-lokakuussa järjestettävänä Nälkäpäivänä kerätään varoja Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Nälkäpäivän lipaskeräys toteutetaan tänä vuonna 22.–24.9.
Someron osaston lipaskerääjät ovat liikkeellä kauppojen edustoilla perjantaina 23.9. ja lauantaina 24.9. noin kello 10–14.
Suomessa Nälkäpäivä-varoilla autetaan äkillisissä onnettomuustilanteissa, kuten tulipalossa kotinsa menettäneitä. Ulkomailla varoilla autetaan luonnonkatastrofien ja konfliktien uhreja.
Viime vuonna Nälkäpäiväkeräys tuotti Somerolla noin 960 euroa.
Vuoden 2021 aikana Varsinais-Suomen piirin alueella Punainen Risti on ollut mukana auttamassa yhteensä 12 äkillisessä onnettomuustapahtumassa. Näissä tilanteissa katastrofirahaston varoja on käytetty kotimaan apuun noin 8 500 euroa. Kotimaan apu on sekä aineellista apua että henkistä tukea, jota voidaan antaa silloin, kun henkilöä kohtaa äkillinen onnettomuustilanne.
Viime vuonna Varsinais-Suomen piirin alueella oli kolmen kampanjapäivän aikana liikkeellä yli 800 lipaskerääjää ja lipaskeräyksellä kerättiin yli 70 000 euroa apua tarvitsevien auttamiseen.
– Haluatko Sinä olla tänä vuonna yksi punaliivisistä kerääjistä? Kerääjäksi tullessasi tarvitset vain kuvallisen henkilötodistuksen ja hetken aikaa. Kerääjänä olet auttaja ja saat itsellesi hyvän mielen. Lämpimästi tervetuloa mukaan, kannustaa järjestöpäällikkö Sirpa Lehtimäki SPR Varsinais-Suomen piiristä.
Somerniemen osaston yhteyshenkilö on Seija Anttila ja Someron Essi Torkkomäki-Ryhtä.
Nälkäpäivän digikeräys jatkuu lokakuun loppuun saakka: https://www.punainenristi.fi/nalkapaiva.