Partiossa mennään eikä meinata

0
Olivia Suutela (vas.), Iida Salo, Hanna Lehtinen, Iina Mäkinen, Mimmi Santakangas ja Ilse Conway kuuluvat partioryhmä Merikilpikonniin eli Merkkareihin. Pari nuorta oli pois matkasta. Kasper Mikkola johti joukkoa lehtivierailulla. Ryhmänjohtaja on Marianne Mäkinen.

Merkkarit aikoo kirjoittaa lehtijuttuja siitä, mitä partiossa puuhataan

Someron partiolaisten yksi teema tänä syksynä on ollut yhteiskunta, ja sen kautta myös paikallislehteen tutustuminen.

Merikilpikonnat eli Merkkarit tuumasi, että he voisivat kirjoittaa juttuja teemalla Partio on muutakin kuin solmut. Sen tiimoilta joukko kävi vierailulla Somero-lehdessä tiedustelemassa, miten juttuja tehdään ja kokonaisuuksia kootaan.

Lehtiväen opastuksella pohdittiin, mitä kaikkea partio on ja mistä tekstiä suoltaa.

Esille nousivat retket ja leirit, jotka kuuluvat olennaisena osana partioon. Mielessä oli viime kesän iso leiri Kajo2022, jossa oli sattunut ja tapahtunut. Muisteltavaa riitti muun muassa ruoasta, Pringlesien korkeasta hinnasta, kohtaamisista ulkomaalaisten kanssa ja ihastumiskohteen kirkkaan sinisistä silmistä.

Ehdotettiin, josko partiolaisilta kyseltäisiin makeimpia juttuja ja sattumuksia, joita vuosien varrella on tapahtunut. Kisoja on tulossa, joista niistäkin otetaan kuvia ja kirjoitetaan lehteen.

Tietokilpailukin voisi olla, jossa testataan partiotietoutta. Ja faktalaatikko, miten partio Somerolla toimii ja esitellä kuvin, millainen oma partiokolo Turuntien varressa on.

Gallupin aiheeksi sopisi, miksi on partiossa ja mikä on saanut liittymään partioon. Haastatella vaikkapa jotain vanhaa jäärää harrastuksen lumosta.

Merkkarien nuoret Ilse Conway, Hanna Lehtinen, Iina Mäkinen, Iida Salo, Mimmi Santakangas ja Olivia Suutela haluavat kaataa ennakkoluuloja, joita partioon liittyy.

He pitävät porukasta, jossa jutella ja puuhata.

– Partiossa tehdään kaikenlaista ja itse voi vaikuttaa, mitä ryhdytään tekemään. Partiossa mennään eikä meinata.

Siitä kaikesta Merkkarit kirjoittaa Somero-lehteen tänä syksynä.