Ruokahuoltoon tarvitaan lisäväkeä

0
Joensuun koulun keittiöön tarvitaan lisäkäsiä, kun soten takia päiväkotien ruoanteko siirtyy terveyskeskuksen keittiöltä Joensuun koulun keittiöön.

Tekninen lautakunta esittää kaupunginhallitukselle, että tilahallintoon palkataan kaksi yhdistelmätyöntekijää.

Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen uudistuksen myötä päiväkotien ruokahuolto siirtyy terveyskeskuksen keittiöltä Joensuun koulun keittiön hoidettavaksi.

Terveyskeskuksen keittiötyöntekijä ja Tervaskannon laitoshuoltaja ovat tähän asti hoitaneet päiväkoti Tervapääskyn astianpesun lounasaikaan sekä siivouksen.

Joensuun koulun keittiön ruokien valmistusmäärät tulevat lisääntymään ja siihen tarvitaan lisää työväkeä. Kun tähän lisätään vielä sijaisuudet, niin tarvetta on palkata kaksi yhdistelmätyöntekijää.

Yksi kokoaikainen yhdistelmätyöntekijä työskentelee Joensuun koulun keittiöllä aamun ja siirtyy lounasaikaan hoitamaan päiväkoti Tervapääskyn astianpesun ja päiväkodin siivouksen.

Lisäksi yksi yhteinen vakituinen sijainen on noin 60 prosentin työajalla. Hänen työtehtäviään on vuosi- ja sairauslomien sijaistaminen Joensuun koulun keittiöllä sekä siivouspalveluissa koko toimialalla.

Päiväkotien ruokahuolto siirretään terveyskeskuksen keittiöltä Joensuun koulun keittiölle etupainotteisesti marraskuun alussa, jotta se saadaan toteutettua hallitusti ennen vuoden vaihdetta ja soten alkua.