Seiniä nousee

0
Spesifix Oy on poisti viime viikolla kentän asvalttikerrosta. Salajitus alkaa tällä viikolla.

Vaikka vuosi on ollut rakentamisen sektorilla vahvaa kasvun aikaa, povaavat ennusteet Rakennusteollisuus ry:n mukaan melko yksimielisesti laskusuuntaa loppu- ja ensivuodelle. Toisaalta viime vuosina ennusteet ovat usein olleet toteutunutta synkempiä ja rakentamisen suhdanteet ovat pysyneet hyvinä ja kasvuvauhdissa.
Epävarmuus tuo varovaisuutta. Luottamusindeksit niin kuluttajilla kuin rakentamisessa ovat laskeneet selvästi. Esimerkkinä on kuluttajien asunnonostoaikomukset, jotka ovat tulleet jyrkästi alas. Laskeva lupakehityskin heijastaa luottamuksen heikentymistä.
Somerolla on tekeillä kaksikin erikoisempaa rakennushanketta, joiden toteutumisesta on puhuttu vuosikaudet. Urheilukentän korjaus aloitettiin jo ja tuulivoimaloiden infratyöt alkavat lähiviikkoina.
Kokonaisuutena vuodesta tullee rakentamisessa maassamme selvästi plusmerkkinen, vaikka hidastumista loppuvuonna tapahtuisi. Näkymät ovat kohtuullisen hyvät, joskin epävarmat. Vaikka laskua loppu- tai ensi vuonna tulisi, ollaan nykyisessä lähtötilanteessa silti korkealla tasolla.