Sopalaisten jääkiekkokausi käynnistyi

0

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Jääkiekkokausi käynnistyi Someron jäähallissa sarjapelien osalta sunnuntaina, kun Someron Pallon Junioreiden alle 15-vuotiaiden joukkue kohtasi kotijäällään euralaisen Panelian Raikkaan.
SoPan joukkueen runkona ovat samat pelaajat, jotka viime kauden päätteeksi juhlivat Länsirannikon alueen A-sarjan mestaruutta.
– Tälle kaudelle otimme kovemman haasteen, kun lähdimme mukaan kahden A:n (AA) sarjaan, joukkueen vastuuvalmentaja Markku Heinonen kertoi ennen aloituskiekon putoamista.

PaRa vahvempi maalien edustoilla

SoPa-junnujen vastustajalla oli takanaan jo voitokkaasti sujunut sarja-avaus ja pelituntuman osalta siten parempi lähtövalmius sunnuntain kamppailuun. Panelia napsi myös Somerolta täyden pistepotin 11–4 (3–0, 4–2, 4–2) voitollaan ja vankisti asemaansa AA-sarjan lohko 6:n kärjessä.
Pelillisesti joukkueiden välinen ero ei ollut niin suuri kuin maaliluvut antavat ymmärtää, mutta molempien maalien edustoilla vierasjoukkue oli ratkaisevan paljon isäntiään vahvempi.
SoPalle kauden avausmaalin viimeisteli toisen erän alussa Otto Helenius (tehot 2+1) Sebastien Galuszkan syötöstä. Jatkossa sopalaisista tehopisteitä keräsivät myös Antti Maijala (1+1) ja Hugo Ahlfors (1+0).
Ella Nieminen venyi SoPan maalin suulla peräti 48 torjuntaan, varjellen kotijoukkueen vielä tylymmiltä tappiolukemilta.

Monen lajin harrastajia

Jatkossa nuorten sopalaisten yhteispeli tulee epäilemättä paranemaan, kun harjoituksia päästään useammin tekemään koko joukkueen voimin. Ryhmässä on lukuisia monen lajin harrastajia ja esimerkiksi jalkapallon ja jääkiekon peli- ja harjoituskaudet menevät tässä vaiheessa syksyä päällekkäin.
Paitsi tasoluokitukseltaan, tupla-a –sarja on vaativampi myös peliohjelmaltaan.
– Pelimatkat pitenevät ja viikonlopun tuplakierroksia on ohjelmassa entistä enemmän, valmentaja Heinonen sanoi.
Ella Niemisen ohella SoPan maalia vartioi alkaneella kaudella toinen vuonna 2009 syntynyt tyttöjuniori, Veera Kontio. Kenttäpelaajisto koostuu kuudestatoista vuosina 2007–2009 syntyneestä poikajuniorista.