SoPan tytöille mitaleita alueiden SM-turnauksesta

0
Kolme somerolaista sai kaulaansa SM-hopeamitalit Mikkelissä pelatussa alueiden mestaruusturnauksessa. Kuvassa vasemmalla valmentaja Janne Lehtonen ja pelaajarivistössä hymyilevät Anni Pettersson (numero 5) sekä Olivia Lehtonen (8).

Teksti Juha Laakso, kuva Sini Lehtonen

Kuusi Someron Pallo/Lentopallon edustajaa ylsi mitaleille Mikkelissä pelatussa Lentopalloliiton alueiden C-tyttöjen Suomen mestaruusturnauksessa.

Pelaajista alue-SM -hopeaa saavuttivat Lounais-Suomen ykkösjoukkueessa pelanneet Anni Pettersson ja Olivia Lehtonen . Tämän joukkueen toisena valmentajana toimi SoPan C- ja B-tyttöjunioreita valmentava Janne Lehtonen .

Loppuottelussa Idän ykkösjoukkue kukisti Lounas 1:n erin 2–0. Pronssiottelussa Lounaisen alueen kakkosjoukkue puolestaan kaatoi Lännen ykkösjoukkueen 2–0. Voittajien riveissä alue-SM -pronssimitalin saivat kaulaansa sopalaiset Amanda Juselius, Emma Lehtonen ja Amalia Tuomola .

Turnauksen yhteydessä valittiin pelaajia ikäluokan maajoukkue-rippikouluryhmään. Sopalaisista mukaan pääsivät Anni Pettersson, Olivia Lehtonen ja Amalia Tuomola.

Ikäluokkaa vanhemmat, eli B-nuoret pelasivat alue-SM -turnauksensa Helsingissä. SoPalta ei ollut mukana edustusta, mutta nykyisin Salon Viestiä sarjatoiminnassa edustava somerolaispelaaja Iida Mikkonen oli mukana mestaruuden voittaneessa Lounaisen alueen ykkösjoukkueessa. Mikkonen valittiin turnauksen tähdistöjoukkueen passariksi.

SoPan C-tyttöjen joukkue aloittaa talvikauden sarjapelinsä huomenna Raisiossa pelattavassa ensimmäisessä tasoturnauksessa. B-tyttöjen kausi käynnistyy viikkoa myöhemmin vastaavanlaisella turnauksella, jota SoPa pääsee emännöimään kotikentälleen Joensuun koulun liikuntasaliin.