SoVo Futsal treenipelissä TPK:n kanssa

0

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Voima Futsal kukisti ensimmäisessä liigakauteen valmistavassa harjoitusottelussaan Turun Pallokerhon tiistai-iltana monitoimitalossa.
TPK:lla oli alla jo kaksi harjoituspeliä, mikä näkyi alkuminuuttien pelivalmiudessa. Vieraat iskivät toisella minuutilla rangaistuspisteeltä avausmaalin, mutta siihenpä turkulaisten ilonaiheet maalien muodossa sitten päättyivätkin.
SoVo sai vähitellen peliään käyntiin ja hallitsi ottelua sen edetessä koko ajan selkeämmin. Maaleja kotijoukkue sai aikaiseksi neljä, vaikka huomattava osa laukauksista karkailikin yli ja ohi maalin. Lopputulos oli siis SoVon 4–1 (2–1) voitto.
– Vain yksi maali meni omiin ja se oli puolustuspelin osalta hyvä suoritus tässä vaiheessa kautta. Muuten pelimme ei ollut läheskään valmista, mutta emme me sellaista odottaneetkaan, kun olimme vasta kolmatta kertaa tällä porukalla yhdessä, SoVon pelaajavalmentaja Valdrin Seferi kommentoi.

Istrefi tutusti tehokkain

SoVon harjoituskauden ensimmäisestä maalista vastannut ja myös syöttöpisteen tililleen saanut Jimi Kyytsönen oli avausjaksolla pirteä. Tuttu tehomies Arber Istrefi viimeisteli kahdesti ja teki esityön kahteen maaliin, vaikka ei selvästikään ollut vielä terävimmillään.
Yhden kotijoukkueen maaleista laukoi energinen Rinor Karaqa. Varmana pohjapelaajana kunnostautunut Antti Korhonen pohjusti illan viimeisen osuman.
Maalivahti Niko Rikkilä venyi moniin huipputorjuntoihin, osoittaen olevansa valmis kilpailemaan peliajasta viime kauden ykkösvahdin Nevzat Mustafan kanssa.
Juniorikaartista jo viime kaudella säväyttänyt Vilho Ståhlström pelasi läpi ottelun vahvasti molempiin suuntiin ja Jasper Joosela väläytteli osaamistaan päästyään toisella jaksolla kentälle.
Uutena nimenä SoVo-nutussa esiintynyt 20-vuotias Blend Doroci on jo ehtinyt kunnostautumaan jalkapallokentillä, mutta futsalin hienouksiin perehtyminen tulee debyytin perusteella ottamaan nuorukaiselta oman aikansa.
Toisen, ja samalla viimeisen, harjoitusottelunsa SoVo pelaa huomenna Akaa Futsalin vieraana uutuuttaan hohtavalla Akaa Areenalla.