SoVo nousi alkupelin ahdingosta voittoon

0
SoVo-kapteeni Arber Istrefi oli liiga-avauksessa liian taitava mies vierasjoukkueen pideltäväksi. Taustalla sovolaisista Rinor Karaqa (24).

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Somerolaisyleisö heräteltiin futsalin uuteen liigakauteen tapahtumarikkaalla kamppailulla. Someron Voima Futsal kukisti värikkäiden vaiheiden jälkeen Alastaron Urheilijat maalein 8–5 (1–4).
Alkupeli ei luvannut somerolaisittain hyvää. Alastaro sai nopeasti onnistumisia maalien muodossa ja niistä lisää intoa ja energiaa peliinsä. Kun vielä vieraiden maalivahti Viljami Järvinen pelasi loistokkaan avausjakson ja Ilari Mettälä (2+1) sekä Riku Tamminen (2+0) siivittivät lentoa henkilökohtaisilla suorituksillaan, tauolle poistuttiin loimaalaisten kolmen maalin johdossa.
– Se oli meiltä erittäin huono jakso. Emme ehkä sittenkään olleet niin valmiita peliin kuin olisi pitänyt olla. Tauolla pukukopissa sovittiin, että ryhdistäydytään ja ruvetaan pelaamaan omaa peliämme. Missään vaiheessa emme ajatelleet, ettemme kääntäisi peliä voitoksemme, SoVo Futsalin kapteeni ja nykyään myös valmennusryhmään kuuluva tehomies Arber Istrefi sanaili somerolaisvoitoksi kääntyneen liiga-avauksen jälkeen.

Tulokkaat heti maalien makuun

Istrefi oli AU:n tiukassa vartioinnissa – tai ainakin piti olla. Tuon tuostakin mies kuitenkin irtautui ”päällystakeistaan” ja löysi vapaan tilan laukauksilleen, harhautuksilleen ja tarkoille syötöilleen.
– Joo, ihan mukavasti lähti kausi käyntiin. Oli myös hyvä, että uudet, nuoret pelaajamme saivat heti onnistumisia maalien muodossa, Istrefi viittasi liigassa debytoineiden Hanad Mohamedin ja Blen Dorocin maalitilin aukeamisiin.
Mohamed, 21, pamautti avausosumansa heti alkuminuuteilla ”Arben” nappisyötöstä. Doroci, 20, puolestaan pääsi kentälle vasta tauon jälkeen ja viimeisteli lyhyen totuttelun jälkeen kaksi maalia samassa vaihdossa.
Kuusi kertaa liigan runkosarjassa pistekuninkuuden voittanut Istrefi avasi uuden kauden kahden maalin ja neljän syöttöpisteen tehoilla. Edellä mainittujen herrojen lisäksi maalitilinsä sovolaisista avasivat Korhosen veljekset Antti ja Pyry-Ville sekä plus-/miinustilastoon päivän komeimman (+6) saldon paukutellut Rinor Karaqa.

Seuraavaksi Akaaseen

Maalivahti Nevzat Mustafa haeskeli muun joukkueen tavoin avauspuolikkaalla pelituntumaa ja oli toisella jaksolla jo oma, luotettava itsensä. Kovin pahaa hiillostusta hyytynyt AU tosin ei SoVo-vahdille pystynyt loppupelin aikana aiheuttamaan.

Tulevana lauantaina SoVo joutuu kovempaan testiin, kun se pelaa kauden ensimmäisen vierasottelunsa Akaa Futsalin uudessa kotisalissa Viialassa. Yhtenä suurimmista ennakkosuosikeista kauteen lähtenyt Akaa selvitti avauskierroksen tyylipuhtaasti 5–0 voitolla Valkeakosken Mad Maxista.

n Futsal-Liigan avauksen tulokset:

FC Kemi – Tornion Palloveikot 3-5, Mad Max – Akaa Futsal 0-5, Turun Pallokerho – Golden Futsal Team 1-6, Kampuksen Dynamo – Vaasan Kiisto 2-1, ToPV – Vieska Futsal 5-3, SoVo Futsal – Alastaron Urheilijat 8-5.

Sovo

Tehosaldot:

Arber Istrefi 2+4=6 (+7/-3=+4
Blend Doroci 2+0=2 (+3/-1=+2)
Rinor Karaqa 1+0=1 (+7/-1=+6)
Hanad Mohamed 1+0=1 (+5/-2=+3)
Antti Korhonen 1+0=1 (+3/-3=0)
Pyry-V. Korhonen 1+0=1 (+1/-4=-3)
Valmir Seferi 0+1=1 (+5/-2=+3)
Vilho Ståhlström 0+1=1 (+1/-3=-2)
Jasper Joosela 0+0 (0/0)
Valdrin Seferi 0+0 (0/-1=-1)
Maalivahti: Nevzat Mustafa; peliaika 40.00 (+8/-5=+3)
Varoitus: P. Korhonen