SoVo otti hyvityksen piikkiöläisistä

0
SoVo otti hyvityksen piikkiöläisistä

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

Someron Voiman jalkapallomiehet pääsivät kuittaamaan kevätkierroksen tappionsa Piikkiön Palloseuran reservijoukkueelle. Joensuun pallokentällä pelattu Läntisen alueen Kutosen A2-lohkon kärkipään kamppailu päättyi kotijoukkueen 4–1 (3–0) voittoon.

SoVo lähti revanssihenkeä uhkuen hakemaan hyvitystä toukokuun (3–5) vierastappiolleen Piikkiössä. Pallo painettiin heti vierasjoukkueen päätyyn ja jo kolmannella peliminuutilla Kasperi Laine tuikkasi isännät 1–0 johtoon.

Vähän ennen avausjakson puoltaväliä nähtiin iltapäivän komein yksilösuoritus. SoVon nuori väkkärä Jasper Joosela otti pallon haltuun omalla kenttäpuoliskolla, spurttasi pari vastapuolen pelaajaa hassuttaen laukaisupaikkaan ja täräytti pelivälineen hallitusti verkon perukoille.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Laine torpattiin PiPS:n rangaistusalueella nurin ja seurauksena oli rangaistuspotku kotijoukkueelle. Vadym Kiktiev laukoi sen tyylikkäästi maaliin, siirtäen somerolaiset kolmen maalin taukojohtoon.

Toisen puolikkaan alussa oli piikkiöläisten vuoro soitella alkutahteja. Jakso ehti vanhentua vain parisen minuuttia, kun Nopanon Kingkaew nostatti vierasryhmän toiveita 3–1 kavennuksellaan.

PiPS sai kavennuksestaan uutta virtaa ja lähti entistä ponnekkaammin takaa-ajoon. SoVo oli jonkin aikaa ahtaalla puolustuspelissään ja Niko Rikkilä joutui muutamaan otteeseen venymään näyttäviin torjuntoihin maalinsa suulla.

Jooselan toinen sinetöi voitonKesken piikkiöläisrynnistyksen kotijoukkue irtautui nopeaan vastahyökkäykseen. Kiktiev toi pallon vahvalla nousulla rangaistusalueelle, antoi tarkan syötön maalin edustalle kirmanneelle Jooselalle ja tämä iski vuorenvarmalla viimeistelyllä SoVon jälleen kolmen maalin karkumatkalle.

Enempää maaleja ottelussa ei enää nähty, vaikka molemmilla joukkueilla oli yläparrun kumautuksia myöten muutama mainio tilaisuus maalitilin kasvattamiseen.

Rikkilän ja maalintekijöiden ohella voittajien avainhahmoina häärivät takalinjojen valtias Joni Vuorela ja keskikentän pelinpyörittäjä Juho Pettersson. Kauden parhaisiin esityksiinsä, tai ainakin hyvin lähelle niitä, ylsi toki moni muukin kentällä käynyt voimalainen.

SoVon maalit ovat tällä kaudella jakautuneet poikkeuksellisen tasaisesti neljäntoista pelaajan kesken. Laine ja sunnuntain tupla-maalari Joosela nostivat kauden maalisaldonsa neljään ja tuolla lukemalla he ovat joukkueensa maalipörssin kärjessä. Kiktievin tilillä on nyt kolme osumaa.

Voitto nosti somerolaisjoukkueen A2-lohkossa neljänneksi, viiden pisteen päähään nousupaikoissa tiukimmin kiinni olevasta kärkikaksikosta (Turun Nappulaliiga ja FC Kyrön Palloseura).

Teoriassa SoVo voi vielä nousta kamppailemaan sarjanoususta; ainakin, jos se voittaa kaikki jäljellä olevat kolme otteluaan. Torstaina somerolaiset pelaavat kauden viimeisen vierasottelunsa ÅCF/2:n kotikentällä Turussa. Sen jälkeen Somerolle tulevat vierailemaan lohkon tyvipään joukkueet Loimaan Palloseura/2 sekä Marttilan Murto.

Naisten tehot yhä hukassaVoiman naisjoukkue jatkoi ilman maalitehoja Nelosen A-lohkon kotiottelussaan ahvenanmaalaista Jomala IK:ta vastaan. Vääntö tekonurmella päättyi saarelaisten 5–0 (2–0) voittoon.

Numerollisesti kotijoukkue pysyi Jomalan kyydissä aika mukavasti toisen jakson puoliväliin asti. Tuolloin vieraat iskivät kolmannen maalinsa ja kaunistelivat loppuhetkillä voittolukemiaan vielä parilla lisäosumalla.

Kevätkierroksella Ahvenanmaalla SoVo kärsi 1–7 tappion, joten kahden kohtaamisen yhteislukemat olivat JIK:n hyväksi 12–1. Lohkotaulukossa Jomala on yhdeksäntenä ja yhden voiton kauden aikana saalistanut SoVo pitää perää sijalla kaksitoista.

Ensimmäisen kerran tällä kaudella somerolaisjoukkue pelasi toisen peräkkäisen ottelun ilman tehtyjä maaleja. Kaikkiaan SoVon maalittomalla putkella on nyt mittaa 207 minuuttia, eli lähes kolme ja puoli tuntia.

Valmentaja antoi itselleen potkutSoVon naisjoukkueen pitkäaikainen päävalmentaja, forssalainen Mika Kokkinen, ei ollut enää lauantain pelissä ohjaamassa suojattejaan kentän laidalta.

– Viime keskiviikkona annoin itselleni potkut valmentajan hommista. Ilman mitään draamaa, vaan ihan piristääkseni joukkueen peli-ilmettä. Kuusitoista vuotta on mennyt kentän laidalla kesät, talvet ja nyt taitaa olla tauon paikka, Kokkinen kommentoi vetäytymistään valmennustehtävistä.

Ainakaan vielä pelissä Kokkisen toivomaa peli-ilmeen piristymistä ei nähty. Seuraava yritys siihen suuntaan SoVolla on tulevana torstaina KSF:n vieraana Kemiössä.