SoVolle viime hetken tasoitus

0
Maalivahti Niko Rikkilä ja loppuhetkillä tasoituksen viimeistellyt Joni Vuorela (oik.) olivat näkyviä sovolaishahmoja viime viikon Turun reissulla.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Voiman miehet hakivat tasapelipisteen jalkapallon Kutosen kamppailusta turkulaisen ÅCF/2:n kotikentältä.
Kevätkierroksella Somerolla kotijoukkue ja ÅCF:n reservit päätyivät 1–1 tasapeliin ja samoihin lukemiin päättyi myös uusintakohtaaminen Turussa.
Tällä kertaa maalihanat pysyivät tukossa 85 minuuttia, kunnes kotijoukkue pääsi rangaistuspotkun turvin livahtamaan 1–0 johtoon. SoVo kehitti hyvän loppukirin, jonka huipennukseksi Joni Vuorela täräytti kauden avausosumallaan vieraat tasoihin, kun pelikellossa pyöri ensimmäinen lisäminuutti 90-minuuttisen päälle.
Somerolaisille tasapelikin oli kelpo saavutus, sillä kotijoukkue oli hienokseltaan niskan päällä valtaosan peliajasta. Huippupelin SoVon maalitolppien välissä pelannut maalivahti Niko Rikkilä oli suurin ”syyllinen” siihen, ettei ÅCF saanut aikaiseksi yhtään pelitilannemaalia koko illan aikana.
Tulevana lauantaina SoVo esiintyy taas kotikentällään ja vierasjoukkueena viheriölle juoksee Loimaan Palloseura/2.

Naisilta pirteä esitys Kemiössä

Myös SoVon naiset olivat vieraspelireissulla ja venyivät Kemiössä pelatussa Nelosen ottelussa yhteen tämän kauden parhaista esityksistään.
Kevätkierrokselta Somerolta 5–1 voiton hakenut Kimito SF joutui kotikentällään somerolaisten kanssa lujille. KSF kaapi kolme sarjapistettä plakkariinsa 2–1 (0–0) voitolla, mutta parin rökäletappion jälkeen SoVokin vetäisi jälleen ehjän kokonaissuorituksen.
Kaikki maalit nakuteltiin kymmenen minuutin sisään toisen puoliajan alussa. Kotijoukkue siirtyi 1–0 johtoon ja SoVon kuopus, juniori-ikäinen Ella Nieminen tasoitti lukemat 1–1:een. Osuma oli Niemisen ensimmäinen naisten sarjassa.
Kolmisen minuuttia SoVon tasoituksesta KSF iski toisen maalinsa, joka myös jäi illan viimeiseksi.
Lauantaina Joensuun pallokentällä nähdään, jatkuuko SoVon naisten nousuvire myös kotikentällä, kun vastustajaksi saapuu A-lohkon nousutaistelussa edelleen mukana pyristelevä Paimion Hakan akatemiajoukkue.
Kuluvaa jalkapallokautta Länsi-Suomen alueella ovat varjostaneet monien joukkueiden sarjoista luopumiset. Viime perjantaina Somerolla jäi pelaamatta mielenkiinnolla odotettu P17-ikäluokan Kolmosen kamppailu SoVon ja FC Interin kolmosjoukkueen välillä, kun turkulaisvastustaja vetäytyi sarjatoiminnasta kesken kauden.