SoVon kotipeli peruuntui jälleen

0
Oili Ovaskainen (29) onnistui lauantaina ainoana somerolaispelaaja yllättämään vierasjoukkueen maalia vartioineen Emma Suomisen.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Jalkapallon Länsi-Suomen alueella miesten Kutosen A2-lohkon loppukaudesta kehkeytyi melkoinen farssi. Lukuisten sarjasta luopumisten jälkeen esimerkiksi Someron Voimalta peruuntui kaksi peräkkäistä kotiottelua.
SoVon peliohjelmaan oli viime lauantaille merkitty kotikoitos Loimaan Palloseuran kakkosjoukkuetta vastaan. Loimaalaiset kuitenkin heittivät pyyhkeen kehään pari kierrosta ennen kauden päättymistä ja heidän pelaamiensa otteluiden tulokset mitätöitiin.
Aiemmin A2-lohkon joukkueista olivat sarjapaikastaan luopuneet Auran Palokunnan Urheilijat, Sauvon Urheilijat ja lietolainen FC NuoTeePee, jota vastaan somerolaisten piti otella edellinen kotipelinsä.
Lohkon joukkuemäärä kutistui luovutusten myötä seitsemään ja näistä enää viidellä on yksi tai kaksi sarjapeliä pelaamatta. SoVo päättää kautensa puolentoista viikon kuluttua lauantaina kotiotteluun Marttilan Murtoa vastaan.
Nyt on jo selvää, että A2-lohkon kaksi kärkisijaa menevät FC Kyrön Palloseuralle ja turkulaiselle Torre Calciolle. Niillä on oikeus ottaa vastaan ensi kauden sarjapaikka alueellisesta Vitosesta.

Ovaskaisen osuma SoVon ilonaiheena

Naisten Nelosen A-lohkossa kaikki mukaan lähteneet kaksitoista joukkuetta ovat näillä näkymin viemässä pelikautensa kunniakkaasti päätökseen asti. Lohkon peränpitäjä SoVo emännöi viime lauantaina sarjanoususta kamppailevaa Paimion Hakan akatemiajoukkuetta.
Kotijoukkue aloitti pirteällä peli-ilmeellä ja sai lähes varttitunnin ajan pidettyä vieraiden vaarallisiksi tiedetyt pistohyökkäykset aisoissa. Sitten Haka-akatemian hurjavireinen Elli Seppä sai sihtinsä kohdalleen, paukutteli joukkueensa seitsemän ensimmäistä maalia ja johdatti paimiolaiset tylyyn 9–1 (6–0) vierasvoittoon.
Sovolaisten ilonhetki koitti toisen jakson kahdeksannella minuutilla, jolloin Oili Ovaskainen kavensi kauden toisella osumallaan lukemat 1–6:een.
SoVon naisilla on kaudesta jäljellä vierasottelut Turussa ja Raisiossa sekä näiden koitosten väliin sijoittuva kotiottelu 1.10.