SoVon pojat taistelevat lohkovoitosta

0
Akseli Hakamäki (9) ja Markku Aaltonen viimeistelivät SoVon P17-joukkueen maalit Perniön voittopelissä.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Voiman alle 17-vuotiaiden poikien jalkapallojoukkueella on tänä iltana kotistadionillaan mahdollisuus ottaa pitkä loikka kohti Kolmosen lohkovoittoa ja loppusyksyn karsintapelejä.
SoVo haki viime lauantaina arvokkaan 3–2 (2–1) vierasvoiton Perniön Urheilijoista. Markku Aaltonen vei SoVon heti pelin alussa johtoon ja PeU:n tasoituksen jälkeen Akseli Hakamäki saatteli vieraat johtoasemassa tauolle.
Hakamäki lisäsi somerolaisten johtoa toisen jakson alussa ja kun isäntien loppukiri tuotti vain yhden kavennusmaalin, SoVo poistui kotimatkalle voittajana.
SoVo on ennen syyskauden jatkosarjan viimeisiä pelejä alueellisen Kolmosen A1-lohkon kärkipaikalla. Maskun Palloseura on sen kanssa tasapisteissä, mutta ei voi kauden ottelunsa jo pelanneena enää kasvattaa pistetiliään.
Pahin kanto SoVon kaskessa lienee pisteen etäisyydellä vaaniva Kaarinan Pojat. Kummallakin joukkueella on pelaamatta kaksi ottelua, joten omat pelinsä voittamalla SoVo sinetöisi lohkonsa ykköstilan ja pääsisi kauden päätteeksi karsimaan noususta ensi kevään Kakkoseen.
Tänä iltana Joensuun pallokentälle vieraaksi saapuva Salon Palloilijat omaa sekin vielä ohuen sauman lohkovoittoon. Viime kierroksella SalPa hankaloitti KaaPon tietä kärkipaikalle venymällä tämän kanssa tasapeliin. SoVolle salolaiset taipuivat kevätkierroksella kotonaan maalein 0–4 ja lienevät himokkaita hakemaan tänään revanssin SoVon kotikentältä.

Nuorille tytöille avausvoitto

Nuorempien SoVon poikien ilonaiheet P14-ikäluokan Kolmosessa ovat viime aikoina olleet vähissä. Viime viikolla joukkue taisteli pitkään tasapäin Euran Pallon Pallon kanssa, mutta joutui toisen jakson romahduksen myötä taipumaan 2–9 kotitappioon. SoVon avausjakson maaleista tuossa ottelussa vastasivat Samuel Känkänen ja Tuukka Salo.
Poikajoukkueen apuna viime kierroksilla olleista SoVon tyttöjunioreista Oili Ovaskainen puolestaan viimeisteli keskiviikkoiltana maalin kotiottelussa Maskun Palloseuran ja FC Ruskon Pallon yhteisjoukkuetta vastaan. Vieraat voittivat Someron tekonurmella pelatun ottelun maalein 12–1 (5–0).
Poikien tavoin myös SoVon 14-vuotiaiden tyttöjen taival 8 vastaan 8 -sarjassa on ollut takkuista. Syyskauden sarjassa pistetili on yhä avaamatta, kun viimeksi Liedon Pallon ja Piikkiön Palloseuran yhteisjoukkue päihitti somerolaisvastustajansa maalein 8–0.
Taulukoitavissa sarjoissa SoVon kuopuksina pelaavat 12-vuotiaat tytöt sitä vastoin ilahduttivat kotiyleisöään viime lauantaina noukkimalla syys-sarjan ensimmäiset pisteensä 1–0 (1–0) kotivoitolla Piikkiön Palloseurasta. Voittomaalin viimeisteli heti pelin alkuminuuteilla Liisa Lehtonen.