Sunnuntaina hyväntekeväisyyskonsertti Esakalliolla

0
Kimmo Lindegren keräsi ystäviään koolle, järjestääkseen hyväntekeväisyyskonsertin Esakalliolla.

Laulaja Kimmo Lindegrenin sydäntä on riipaissut sodan puhkeaminen Ukrainassa, siitä lähtenyt hätä ja ihmisten pako kodeistaan, pois sodan jaloista. Häntä huolettaa kuitenkin ihmisten pärjääminen täällä, ja on miettinyt, mitä juuri hän voisi tehdä auttaakseen.
Koska mies on laulaja, hän sai jo keväällä ajatuksen ihmisten viihdyttämisestä konsertilla. Sen avulla voisi kerätä hyväntekeväisyysrahaa, ja tuotto menisi 100-prosenttisesti ukrainalaisten hyväksi.
– Tuntuu sopivalta järjestää Hyväntekeväisyyskonsertti Someron ukrainalaisten hyväksi -nimellä tilaisuus heti kesän jälkeen. Silloin ihmisten kesähuumat ja yhteensattumat ovat ohi ja heillä on aikaa lähellä tapahtuvaan ajanviettoon. Se on kaikille keino auttaa, Kimmo Lindegren kertoo pohtineensa.
Päivä koittaa Esakalliolla sunnuntaina 4. syyskuuta. Konsertti alkaa kello 15. Mukaan Lindegren on kerännyt ystäviään. Luottohenkilöitä, joiden kanssa hän on vuosien aikana laulanut lavalla, tai tuntee muutoin.

Esiintyjinä Vanhat Toivot

Esiintyjäryhmän nimi on Vanhat Toivot.
Siinä ovat Kimmo Lindegrenin lisäksi mukana Vesa Toukkari kitarassa ja laulaen, Pekka Leppälä koskettimissa, ja hänen puolisonsa Anne Leppälä huilulla ja laulaen. Muita laulajia ovat Jaana Viitamäki, ja Muurlasta Tiitu Leppänen.
Muuta bändiä ei tarvita, sillä konsertti on hyvin pitkälti laulelmatyyppinen, ei niinkään iskelmää.
– Haluan kiittää myös Esakalliota ja Heikkilän Hannua , joka oli heti tässä ajatuksessa mukana. Tämä järjestyy heidän lupien kautta ja paikka on hyvä, kaikki sujuu. Postituspalvelu Navakka oli mukana tekemässä mainoksia, jonka Muotiputiikki Helmen työntekijä Olga Yli-Hakula tilaisuutta varten suunnitteli, Kimmo Lindegren kiittelee.
Apua tarvitaan edelleen.
– Voisi kuvitella, että jos itse joutuisi lähtemään vastaavassa tilanteessa, joku matkalaukku mukana ja hieman vaateriepuja siellä, niin se olisi itse kullekin aikamoinen juttu. Rahaa tarvitsevat kaikki ja käsittääkseni he saavat sitä kovin vähän Suomesta. Tällä voidaan hieman auttaa, saisivat vähän edes – jotakin, Lindegren toivoo.
Ukrainalaisille sisäänpääsy on ilmainen. Lindegren tähdentää, että tällaiseen hyväntekeväisyystapahtumaan on hyvä tapa hankkia lippu etukäteen ennakkoon, vaikka ei pääsisi itse tulemaan paikalle.
– Lippuja saa ostaa ennakkoon Helmestä sekä Esakallion tanssi-iltoina.