Taksit pysähtyvät hetkeksi tänään perjantaina

0
Tänään kello 12 taksinkuljettajat nousevat autonsa viereen minuutiksi kunnioittamaan Askolassa elokuussa surmattua kolleegansa. Petri Salmén sanoo näin tehtävän, jos ei juuri silloin olla vaarallisessa paikassa ajossa, esimerkiksi moottoritiellä.

Rauhallisuudella ja puhumalla selvitetään tilanteet

Koko maan taksit pysähtyvät tänään perjantaina 16.9. kello 12. Kuljettajat nousevat seisomaan autonsa viereen minuutin ajaksi. Hiljaisella hetkellä kunnioitetaan Päijät-Hämeen Asikkalassa elokuussa surmatun taksinkuljettajan muistoa.

– Pysähdymme hetkeksi Somerollakin, jos se vaan oman mahdollista ajojen kiireellisyyden suhteen, kertoo Someron Taksien puheenjohtaja Petri Salmén.

– Meillä ei ole juurikaan syntynyt vaaratilanteita taksinkuljettajille. Täällä maalla asiakkaat ovat suurimmaksi osaksi tuttuja ja tunnemme heidän tapansa. Hyvin harvoin tulee pelottava hetki eteen. Siinä ei auta muu kuin ottaa rauhallisesti. Ei provosoitua, vaan pyrkiä puhumalla selvittämään tilanne ja päästä väljemmille vesille, jatkaa Salmén.

Taksiliiton mukaan Asikkalan tragedia oli itsenäisen Suomen 53. taksisurma. Edellisestä oli kulunut lähes 18 vuotta.