Vuonna 2012: Tehoratsia paljasti liikennekurin romahtamisen Somerolla

0

Somero-lehti 12.10.2012

Teksti Sauli Kaipainen

Viikonlopun tehoratsiassa Somerolla poliisi otti liikennerikkeiden vakavuuden vuoksi haltuunsa viiden kuljettajan ajokortit. Valvontaa tekivät Turun ja Hämeenlinnan liikkuvan poliisin yksiköt
– Perjantaina kello 23.10 poliisi pysäytti Jokioistentien alkupäässä 1995 syntyneen somerolaisen kevytmoottoripyöräilijän. Nopeus kuudenkympin alueella oli 112, eli ylitys oli 52 kilometriä tunnissa, josta kirjoitettiin sakko ja otettiin ajokortti pois määräajaksi. Toinen kevytmoottoripyöräilijä ajoi perässä samaa vauhtia ja hänellekin tuli samat seuraamukset, rikosylikonstaapeli Heikki Anttila aloittaa synkeän luettelonsa.
– Lauantaina kello 23.30 somerolainen, 1990 syntynyt mies ajoi henkilöautolla 119 kilometriä tunnissa samalla 60:n rajoitusalueella Jokioistentiellä. Hänellekin tuli seuraamukset vakavasta piittaamattomuudesta liikenteestä.
Puolenyön aikaan Joensuuntieltä haaviin tarttui viritetty mopo, joka poliisiin arvion mukaan kulkee 85 kilometriä tunnissa.
– Kyseessä on muutoskatsastamaton ajoneuvo. Periaatteessa se pitäisi katsastaa kevytmoottoripyöräksi, mutta sellainen ei käytännössä onnistu. Hän sai sakot ja määräaikaisen ajokiellon. Mahdollista on, että seuraavan ajokortin saaminenkin lykkääntyy, Anttila toteaa.
Sunnuntaina 15.50 liikkuvat nappasivat Jokioistentiellä 1949 syntyneen somerolaisen miehen, joka puhalsi alkometriin 2,48 eli törkeän rattijuopumuksen lukemat. Autoilija pyrki jatkamaan matkaa poliisin pysäytysmerkeistä huolimatta.
– Ei hän ylinopeutta ajanut, mutta siinä kunnossa ihminen ei enää huomaa pysäytysmerkkejä. Sellainen kuski on aikamoinen pommi liikenteessä ja vielä keskellä kirkasta päivää.
Poliisi kirjoitti viikonlopun aikana myös rikesakkoja erilaisista rikkeistä.
– Onko nyt somerolainen liikennekäyttäytyminen romahtanut totaalisesti? Ei ole normaalia, että viikonlopun aikana kiinni jää näin paljon kuljettajia, rikosylikonstaapeli Heikki Anttila huomauttaa.
Anttila muistuttaa, että valvontaa tehdään määrärahojen puitteissa.
– Ajokieltomäärä on iso. Olkoon tämä tehoratsia muistutus, että poliisi käy välillä Somerollakin.