Uudenlainen tanssi-ilottelu

0
Rakkausrallit – Monokkaan tapaan.

Teksti Kirsi Seppälä, kuvat Sari Merilä

Esakalliolla koetaan 1. lokakuuta tunteiden paloa tangon sävelin ja eläydytään neljän parin freestyle-tanssiesityksiin. Musiikin- ja tanssintäytteinen, riemukas tapahtuma kantaa nimeä Rakkausrallit – Monokkaan tapaan.
Tanssiminen loppui kuin seinään keväällä 2020 koronan takia.
– Koronan takia oli jatkuva epävarmuus, kuka haluaa tulla, koska tanssiessa ollaan lähekkäin. Nyt pelaamme varman päälle, ja Rakkausrallit on enemmän tanssiesitys kuin kilpailu. Kyseessä on leikkimielinen, neljän parin kisailu, Tonja Jalli kertoo.
– Nyt olemme niin pitkällä, että tämä kyllä toteutuu, hän jatkaa.
Monokas ry on järjestänyt kolmesti Teeriharjulla Someron Tanssitähtikisan. Rakkausrallinkin piti alun perin olla tanssikilpailu, mutta korona vei järjestäjiltä kaksi vuotta. Tuona aikana päätettiin muuttaa myös tapahtuman konseptia.
Kisailuun osallistuvat parit ovat Teuvo Jokinen ja Eira Degener, Riitta Laukkanen ja Hannu Nokka, Hannu Mäkinen ja Satu Säteri sekä Elise Syrjälä ja Ari Haulivuori. Kaikki kuuluvat tanssiseura Monokkaaseen ja ovat siinä aktiivisesti mukana.
Parit ovat valinneet itse esityksiinsä asusteet ja suunnitelleet koreografiat sekä valinneet musiikin. Esitysten kappaleet tulevat nauhalta.
Kisailun tuomareina ovat sanavalmiudestaan tunnetut Kaija Parko ja Juha Wiskari.
– Tuomariosuus on viihdettä, Tonja Jalli tiivistää.

Kisailun jälkeen rillumarei

Esitys on kaksiosainen. Kisailu kestää tunnin verran. Väliajan jälkeen alkaa rillumarei, jossa rakkausteema jatkuu.
– On pieniä pätkiä rakkauteen liittyvistä kappaleista, joihin on tehty näytelmällisiä osuuksia. Meitä on parikymmentä ja olemme yhdessä suunnitelleet näytelmänpätkiä, Tonja Jalli kertoo.
Jallin yhtenä roolina on illan juontaminen yhdessä Jaska Sevónin kanssa – eivätkä hekään ihan omina itseinään iltaa vietä, vaan Roomeon ja Juulian rooleissa.
Kimmo Lindgren laulaa muutamia lauluja. Yhdessä kohtaa nähdään äidin ja pojan, Irma ja Aaro Sorvan kilpatanssiesitys. Siinä tanssivat myös aviopari, Markku ja Mari Saari . Markullakin on kilpatanssitausta ja hän on tanssikurssien opettaja. He löysivät toisensa ensimmäisistä tanssikilpailuistamme ja heistä tuli pari, Tonja Jalli kertoo.
Ilta, joka perustuu pitkälti musiikkiin, vaatii äänitekniikan taitajan; hän on tässä tapahtumassa Teppo Paronen. Illan päätteeksi kaikilla on mahdollisuus panna jalalla koreasti, kun Aikalisä -orkesteri astuu lavalle.

Tanssiharrastusseura Monokas

-perustettu vuonna 1999 lavatanssiperinnettä ylläpitämään ja järjestämään lavatanssikursseja eri-ikäisille

-tanssin saloihin perehdytään Kirkonmäen koululla tiistaisin

-voi järjestää toiveesta myös yksityistunteja pareille tai tilauskursseja

-järjestää esityksiä kaikille ja jäsenilleen esimerkiksi retkiä ja pikkujouluja

-jäsenet pääsevät Somerolla tansseihin muita edullisemmin

-kuuluu Suomen Seuratanssiliittoon SUSELiin.