Vuonna 2012: Jody Mérelle sisusti somerolaisille yhteisen olohuoneen

0
Kuvateksti

Somero-lehti 14.9.2012

Teksti ja kuvat Sauli Kaipainen

Iso, Härkätien koulun entinen jumppasali on nykyisin Oravatupa. Jody Mérelle päätyi nimeen, koska oravat ovat mukavia, ja niistä voi ajatella pelkästään hyvää. Oravatupa ei kuulosta viralliselta, vaan kodikkaan lämpimältä paikalta.
Jody Mérellen kesä kului oman yritystoiminnan mietinnässä, sopivan paikan etsimisessä sekä toiminnan rungon kokoamisessa.
Kiiruun talon englanninkerhoon on saapunut säännöllisesti 25 keskustelukerholaista. Kun kysyntää tuli enemmän, niin tilaa piti saada lisää.
– Oikeanlaisen paikan etsintä oli aikamoinen seikkailu. Kävin katsomassa omakotitaloja, toimistotiloja, yli 10 paikkaa. Sitten kuulin Tanja Aleniukselta, että Nuppulinnan entinen jumppasali on tullut vapaaksi. Nähtyäni tiesin heti, että tämä olisi täydellinen minulle.
Tilaa on yli 60 neliötä.Sisustuksen linja on kodikkuus. Mérelle kiersi huutokaupoissa ja kirpputoreilla keräten kaikenlaista vanhaa tavaraa.

Kieliryhmiä eri-ikäisille

Oravatuvan päätoimintaa on tarjota eri-ikäisille kohdennettuja kieliryhmiä, mutta paljon muutakin on tulossa. Syysaikataulu on rakenteilla. Jody Mérelle kutsuu myös muut osallistumaan ohjelman kokoamiseen Oravatupaan huomenna lauantaina.
– Haluan, että tämä paikka on helppo lähestyä. Tänne voi tulla keskustelemaan, rauhoittumaan arjen keskellä, olemaan ihmisten kanssa. Paikka on kaikkien somerolaisten käytettävissä. Tänne voivat kokoontua somerolaiset yhdistyksetkin, tilaa riittää ison pöydän ääressä.
Mérelle toteaa suomalaisten suotta häpeilevän vieraiden kielten puhumista ja omaa osaamistaan. Se, että muut nauraisivat, ei ole totta.
– Itsetunto on tärkeä asia ja keskusteluryhmässä rohkaistaan kaikkia. Ilmapiiri on rento ja ystävällinen.
– Somerolle on muuttanut paljon ihmisiä, joille suomi on toinen kieli, ja he tarvitsevat oman keskustelukerhon. Eläkeläisille alkavat sekä suomen- että englanninkielen keskustelukerhot. On paljon yksinäisiä, tai Somerolle muuttaneita, joilla on kyllä somerolaisia tuttuja, mutta jotka eivät vielä ole löytäneet oikeita ystäviä. Hekin tarvitsevat paikan, jossa on oikea ilmapiiri ja tunnelma.
Sunnuntaikahvila puuttuu Somerolta. Koska hyväntekeväisyys on Mérellelle tärkeää, Oravatupaan tulee kahvila, jonka kaikki tuotot menevät hyväntekeväisyyteen, ja se on avoinna sunnuntaisin.
Lokakuussa Mérelle järjestää elämäniloon panostavan naisten hyvinvointikurssin kartanomiljööhön yhdessä Seeterin kanssa. Syyslomalla lapset opiskelevat englantia leikin, pelien ja näytelmän teon kautta. Kaikkea muutakin on tulossa, sillä Jody Mérellellä riittää ideoita.
– Tahdon kaikkien huomaavan, että kielet ovat kiva juttu. Haluan, että ihmiset rohkaistuvat kielten puhumiseen ja että se on hauskaa.