Yhdessä olemme enemmän!

0
Someron kolme yrittäjäyhdistystä tekevät tiiviisti yhteistyötä. Yhdistysten puheenjohtajat ovat Elina Riikonen, Jani Kurvinen ja Ulla Hautamäki.

Teksti Kirsi Seppälä, kuvat Sari Merilä

Somerolla on kolme eri näkökulmista yrittäjyyttä tukevaa yhdistystä. Osa yrittäjistä kuuluu moneen yhdistykseen.

 

Someron Yrittäjät

Suurin yhdistyksistä on Jani Kurvisen luotsaama Someron Yrittäjät ry. Vuonna 1935 perustettuun yhdistykseen kuuluu noin 170 yritystä.
– Paikallisyhdistys toimii pienten ja keskikokoisten yritysten ja yrittäjien yrittäjä-, elinkeino- ja työnantajapoliittisena etujärjestönä, Kurvinen kiteyttää.
Keskusliiton ja aluejärjestön kanssa yhteistyössä toimiva paikallisyhdistys on asiantuntija ja vaikuttaja, joka parantaa yritysten ja yrittäjien kannattavan toiminnan yleisiä edellytyksiä toiminta-alueellaan. Someron Yrittäjät edustaa jäseniään sekä tekee yritystoimintaa koskevia aloitteita ja lausuntoja ja pitää yhteyttä päättäjiin. Yhdistys neuvoo, tiedottaa ja kouluttaa yritystoimintaa ja työelämää koskevissa asioissa.
Someron Yrittäjät järjestää jäsenilleen pikkujoulut, huomioi mahdollisuuksien mukaan yritysten ja yrittäjien merkkipäiviä sekä järjestää koulutus- ja keskustelutilaisuuksia yrittäjille. Yrittäjät järjestävät joulukadun avajaiset, tukevat kaupungin sivistystoimen yrittäjyyskasvatusta sekä valitsevat vuosittain palkittavan yrityksen ja nuoren yrittäjän sekä tekevät ehdotuksia maakunnallisten ja valtakunnallisten huomionosoitusten saajiksi.

Someron Yrittäjänaiset

Someron Yrittäjänaiset ry:n puheenjohtaja Ulla Hautamäki kertoo, että yhdistys on perustettu alun perin 1965. Rekisteröitynä yhdistyksenä se on ollut olemassa heinäkuusta 1992 alkaen. Jäseniä on 24.
– Tavoitteena on edistää ja tukea naisten yrittäjyyttä, Hautamäki toteaa.
Tavoitteiden toteuttamiseksi yhdistys järjestää jäsenilleen yritysvierailuja, jäseniltoja ja koulutusta. Kaupallisten aineiden opiskelijaa muistetaan stipendillä ja erityinen somerolainen saa hyvän mielen kunniakirjan ystävänpäivänä.
– Pitkäjänteisyys kannattaa, Hautamäki tiivistää.

Somero Sydämessä

Someron Sydämessä koostuu 49 yrityksestä. Perustamispäivä oli huhtikuussa 2009. Puheenjohtajana on Elina Riikonen.
– Pyrimme kuuntelemaan jäsenten toiveita ja toteuttamaan niitä. Satunnaisesti on järjestetty jotain koulutuksia jäsenille esimerkiksi taloushallinnosta, sihteeri Päivi Älli kertoo.
Kaupunkilaisille Somero Sydämessä näkyy erityisesti järjestämiensä Katutanssien aikaan. Uusista tapahtumista näkyvin on Vapputori, jonne jokainen yritys voi tulla näytteilleasettajaksi tai edustaa yritystään parhaaksi katsomallaan tavalla.

Neuvontaa ja vertaistukea

Sekä Someron Yrittäjänaiset että Someron Yrittäjät ovat valtakunnallisten yhdistysten paikallisyhdistyksiä. Tarjolla on asiantuntijaneuvontaa, edunvalvontaa ja vertaistukea sekä hyviä jäsenetuja.
Kuuluipa yrittäjä mihin tahansa yhdistykseen, kaikkien on helppo yhtyä Somero Sydämessä -porukan sihteerin sanoihin: Yhdessä olemme enemmän!

Ympäri käydään ja yhteen tullaan

Kaikkien kolmen yhdistyksen tavoitteet ovat yhtenäiset: vireä ja yhteisöllinen, elinvoimainen kaupunki.
Myös kaupungin ja asukkaiden on helppo yhtyä toiveeseen.
Yhdistykset toivovat, että asukkaat käyttävät paikallisten yritysten palveluja. Näin palvelut säilyvät ja yrittäjät voivat tarjota työtä ja toimeentuloa muillekin. Yritykset myös tukevat taloudellisesti harrastusryhmiä.
Kaupungilta yrittäjät toivovat monipuolista tonttitarjontaa, keskusteluyhteyden ylläpitoa sekä avoimesti tehtyjä hankintapäätöksiä ja -kilpailutuksia.