Akaa karkasi

0
Valdrin Seferi tömähtää saksipotkunsa jäljiltä parketin pintaan.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Miesten Futsal-Liigassa alkaneen kauden vahvimpiin ennakkosuosikkeihin lukeutuva Akaa Futsal ei antanut Someron Voima Futsalin yllättää itseään liigakamppailussa Akaan Viialassa.
Kotijoukkue hallitsi ensimmäistä pelijaksoa suvereenisti ja pohjusti sen aikana 4–2 (4–0) voittonsa. Tauon jälkeen Akaa nosti hieman jalkaa kaasulta ja SoVokin pääsi paremmin peliin sisään.
– Ensimmäinen jakso oli meiltä jälleen huono, aivan kuten edellisen viikon kotiavauksessakin. Teimme paljon tyhmiä virheitä ja päästimme kaverin liian pitkälle karkumatkalle.
– Toiselle jaksolle teimme hyvän tasonnoston, mutta ensimmäisen kavennusmaalin tekemiseen meni hieman liikaa aikaa, SoVon manageri ja otteluvalmentaja Jarkko Ihalainen tiivisti kamppailun luonteen.
Akaa piti kauden alusta lähtien maalinsa puhtaana runsaat 74 minuuttia, kunnes Pyry-Ville Korhonen laukoi SoVon avausosuman toisen jakson viidennellätoista minuutilla. Korhonen onnistui viimeistelyssä myös kauden avauksessa, joten hänellä on nyt jo koossa yhtä monta (2) maalia kuin koko viime kauden runkosarjassa yhteensä.

Hietaselle heti syöttöpiste

Hienon esityön Korhosen osumaan teki ensimmäisen ottelunsa somerolaisjoukkueen riveissä pelannut Oskari Hietanen, 20. Hän punnersi pallon väkisin haltuunsa Akaan kenttäpäädyssä ja tarjoili kamppailutilanteen jälkeen oivan syötön Korhoselle.
– ”Osku” pääsi varsinkin toisella jaksolla hyvin mukaan liigavauhtiin ja osoitti olevansa meille käyttökelpoinen pelaaja tulevaisuudessakin, Ihalainen kehaisi aiemmin urallaan pääkaupunkiseudulla Futsal-Ykköstä ja sitä alempia sarjoja pelannutta tulokasta.
Kaksi minuuttia ennen Akaan koitoksen loppua Valdrin Seferi iski vieraille toisen kavennusmaalin, mutta sen lähemmäksi isäntiään sovolaiset eivät enää loppuhetkien aikana onnistuneet hivuttautumaan.
Sairastelujen ja matkaesteiden vuoksi SoVon kokoonpanosta puuttuivat lauantaina edellisessä ottelussa maaleja viimeistelleet Blend Doroci ja Hanad Mostafa, joukkueen runkopelaajiin lukeutuva Vilho Ståhlström ja kautensa aloitusta siirtämään joutunut Guri Qerimi.
Futsal-Liiga vetäytyi parin tunnustelukierroksen jälkeen maaottelutauolle. SoVo pelaa seuraavan ottelunsa sunnuntaina, 16. lokakuuta, jolloin Someron monitoimitaloon saapuu vierasjoukkueeksi FC Kemi.

Sovo, Tehosaldot Akaassa:

Valdrin Seferi 1+0=1 (+2/-1=+1)

Pyry-Ville Korhonen 1+0=1 (+2/-3=-1)

Oskari Hietanen 0+1=1 (+1/-2=-1)

Jasper Joosela (0/0)

Arber Istrefi (+2/-3=-1)

Antti Korhonen (+1(-2=-1)

Rinor Karaqa (0/-2=-2)

Valmir Seferi (0/-3=-3)

Vaihdossa: Jimi Kyytsönen, Niko Rikkilä

Maalivahti: Nevzat Mustafa; peliaika 39,43 (+2/-4)

Varoitukset: Mustafa, Istrefi ja Valmir Seferi