Arkeen Voimaa -ryhmässä opetellaan itsehoidon keinoja

0

Somerolla on alkamassa seuraava Arkeen Voimaa -itsehoidon kurssi lokakuun lopussa 27. päivä.
– Ryhmä on tarkoitettu henkilöille, joilla on omasta tai läheisen pitkäaikaissairaudesta, yksinäisyydestä, työttömyydestä, mielialan laskusta tai muusta syystä johtuvia haasteita selviytyä arjesta. Ryhmässä puhutaan muun muassa kivun ja uupumuksen hallinnasta, terveyttä edistävästä syömisestä, unesta ja mielialan laskun itsehoidosta, kertoo Someron Arkeen Voimaa yhdyshenkilö Eeva-Maija Kara.
– Ensimmäinen kurssi pidettiin viime syksynä ja siitä tullut palaute oli positiivista.
Ryhmässä opetellaan käyttämään erilaisia itsehoidon työkaluja, kuten päätöksentekoa, rentoutumista ja toimintasuunnitelmaa.
– Esimerkiksi toimintasuunnitelma on työkaluna sellainen, jonka tekemistä moni ryhmäläinen kehui käyttävänsä jatkossakin, kertoo Kara.
Maksuton Arkeen Voimaa -ryhmä kokoontuu kuusi kertaa kerran viikossa 2,5 tuntia kerrallaan. Ryhmiä ohjaavat Arkeen Voimaa -ohjaajat, jotka ovat itse ensin osallistuneet ryhmään ja sen jälkeen kouluttautuneet ohjaajiksi.
– Ryhmän toiminta perustuu luottamukselliseen vuorovaikutukseen osallistujien kesken. Vapaalle keskustelulle on aikaa tauolla, jolloin on myös kahvitarjoilu. Kahvin lomassa on mukava tutustua muihin ryhmäläisiin paremmin ja jakaa omia kokemuksia ryhmässä opituista asioista, Kara kertoo.
Ryhmään voi ilmoittautua kaupungin nettisivuilla.