Autopesulalle hallitilat Takalantieltä

0
Aapo Torkkola halusi yrityksensä tiloista sellaiset, joissa viihtyy ja on hyvä tehdä töitä.

Aapo Torkkola löysi BDC Detailing -autonhoitopalveluita tarjoavalle yritykselleen noin 150 neliön vuokratilat Takalantien varresta rakennuksesta, jonka omistaa Seppo Mäkitalo.

Tilat on remontoitu juuri sellaisiksi, että Torkkolan on hyvä tehdä töitä ja asiakas saa käsiinsä ajoneuvon, jossa työn jälki näkyy ja kestää.

– Uskon, että jos viihdyn itse, niin töitä on mukavampi tehdä ja se näkyy positiivisesti myös työn laadussa.

Aapo Torkkola pesee, vahaa, kiillottaa, siivoaa, kestopinnoittaa ja puunaa autoja ja muita menopelejä. Hän on esimerkiksi ottamassa talven aikana työn alle veneen, jonka pitää olla käyttökunnossa ensi kevääksi.

– Pesen penkkejä, pinnoitan ikkunoita ja vaikkapa vanteita, mutta esimerkiksi maalaushommat jätän sen alan ammattilaisten tehtäväksi, lisää Torkkola.

Hän antaa vinkkejä ja hoito-ohjeita, jotta ajoneuvosta huolehtiminen jatkuu senkin jälkeen, kun se lähtee pois hallista.

Korkeutta hallissa on viitisen metriä ja ulko-ovissa neljä. Henkilöauton saa nosturille ja matkailuautokin mahtuu ovista sisään.

– Henkilöautopuoli on varmaankin se mun leipä ja voi, mutta muitakin työkomennuksia otan hoitaakseni.

– Seinään on teetetty ja asennettu erityisvalot, jotta näen kunnolla, mitä teen. Etten ainoastaan omaa kuvaani kiillotetusta pinnasta. Valon värisävy mietittiin huolella ja tarvittava tehomäärä pyrittiin laskemaan etukäteen, jotta valaisimet toimisivat halutulla tavalla.

Aiemmin Torkkola puunasi ajoneuvoja vanhempiensa autotallissa. Uusi toimitila lisää palvelujen kirjoa.

– Nyt voin tehdä töitä ympäri vuoden. Pystyn pesemään ajoneuvoja sisältä ja ulkoa, ja saan ne kuivaksi täällä hallissa. Lisäksi uusi toimitila mahdollisti minulle Gyeon Certified Detailer -sertifikaatin saamisen ja sen myötä käytössä on esimerkiksi aiempaa laajempi kattaus laadukkaita kestopinnoitteita. Kestopinnoitteen perusajatus on suojata autoa, että se kestää pitempään puhtaana ja puhtaanapito helpottuu.

Torkkola on kuulunut 2000-luvun alkuvuosilta neljän kaveruksen autoharrastusporukkaan, joka tykkää laittaa autoja kuntoon. Joukko on nimeltään BDC Familia. Yhdistelmä BDC tulee sanoista Balls Deep Crew, ja siitä juontaa myös yrityksen nimi BDC Detailing.

Aapo Torkkola on tyytyväinen, kun on pystynyt yhdistämään rakastamansa harrastuksen ja työn; tekemään siitä itselleen ammatin.