Eläinklinikka laajensi palveluitaan

0
Eläinlääkäri Aija Mehtälä, antibioottia saanut Neme-koira, klinikkaeläinhoitaja Nia Kilpeläinen ja eläinlääkäri Jaana Hillgen Somervetin vuosi sitten avatuissa tiloissa.

Teksti ja kuva Alma Kärkkäinen

Pieneläinklinikka Somervetin nelijalkaiset asiakkaat pääsevät jatkossa myös hammasröntgeniin.
Viime syyskuussa ovensa avannut Somervet on vuoden aikana laajentanut palveluvalikoimaansa.
– Viimeisin investointimme on hammasröntgenlaite, kertoo Somervetin vastuueläinlääkäri Aija Mehtälä.
– Olemme tehneet hammashuoltoja alusta asti, mutta nyt voimme tutkia entistä kattavammin hampaiden elinkykyä. Laiteella voi kuvata muita pieniä kohteita, kuten pienten koirien varpaita.
Somervet tekee valtaosan ortopedisista ja pehmytosakirurgisista toimenpiteistä itse.
– Meillä on usein käynyt niin, että kun kerromme omistajalle, että leikkaus olisi tulossa ja tämä tiedustelee, missä toimenpide tehdään, hän yllättyy, kun kerromme, että ihan täällä meillä.
Jotkut, kuten neurologiset tapaukset, lähetetään eteenpäin.
Somervetin henkilökuntaan kuuluu Mehtäln lisäksi eläinlääkäri Jaana Hillgen sekä klinikkaeläinhoitajat Laura Ruohonen ja Nia Kilpeläinen.
– Tulevaisuudessa on tarkoitus kasvaa harkituilla tahdilla. Alallamme on tällä hetkellä työvoimapulaa. Tähän tiimiin sopisi eläinlääkäri, joka tykkäisi esimerkiksi käyttää hammasröntgenlaitetta, sanoo Mehtälä.
Pieni työyhteisö on toimiva, mutta haavoittuva: jos yksikin työntekijä on vaikka flunssassa, se tuntuu.
Mehtälä kokee intohimoa päivystys- ja ensiaputapauksia kohtaan. Hän on ortopedi, jolla on takanaan useita kursseja ortopediasta sekä AOVET Fellowship -stipendi Tuftsin yliopistossa Bostonissa.
Koirat ja kissat muodostavat valtaosan Somervetin potilaskunnasta. Ensimmäiseen toimintavuoteen mahtui myös potilaita, joilla on hieman villimpi ominaistuoksu.
– Meillä kävi elokuussa kaksi naalia hoidettavana. Toimenpide oli ihan rutiinipuuhaa, mutta naalien nukuttaminen sai kokeneetkin ammattilaiset mietteliäiksi. Onneksi eläimet käyttäytyivät hyvin.
Myös omistajasta huolehtiminen on oleellinen osa Somervetin asiakaspalvelua. Sosiaalisen median kautta tulleessa palautteessa asiakas on kiitellyt, kuinka klinikan väki on kohdannut huolestuneen omistajan.
Klikkahoitaja Nia Kilpeläinen valmistui ammattiinsa viime joulukuussa ja jäi siitä suoraan Somervettiin töihin.
– Aivan ihana asiakaskunta Somerolla! hehkuttaa Kilpeläinen.
Työtoveri, eläinlääkäri Jaana Hillgen vieressä nyökyttelee.
– Täällä on pidetty eläimistä huolta.

Kuvassa leikkaussali.